Manželé Jaubiskovi na Českých lvech: Závidí nám úspěch | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Manželé Jaubiskovi na Českých lvech: Závidí nám úspěch

Manželé Jakubiskovi mají jasno, proč Bathory na lvech neuspěl.
Manželé Jakubiskovi mají jasno, proč Bathory na lvech neuspěl. (Aha! – David Kundrát)

PRAHA – První dáma filmu Deana Horváthová-Jakubisková (50) nemohla i s manželem Jurajem Jakubiskem (70) chybět na nominačním večeru cen Český lev. Příliš spokojená ale neodcházela.

První dáma filmu Deana Horváthová-Jakubisková (50) nemohla i s manželem Jurajem Jakubiskem (70) chybět na nominačním večeru cen Český lev. Příliš spokojená ale neodcházela. Film Bathory je nominován pouze v kategorii ceny za nejlepší výpravu. Deana s Jurajem však nevěší hlavu a tvrdí: Je to proto, že nám úspěch filmu závidí!

„Nominaci za nejlepší výpravu máme jen proto, že by to už bylo do očí bijící,“ zhodnotila Deana výsledky nominačního večera, ze kterého film Bathory vyšel hůř, než kdokoliv předpokládal. „Když už někdo obětuje těch několik set korun za návštěvu kina a koupí si tam ten popcorn i pití, zaslouží si za to kvalitní podívanou, což Bathory určitě byla,“ nechala se slyšet o svém filmu s rozpočtem 350 milionů korun. A proč tedy Bathory na lvech neexceloval? „Co byste chtěli! Vždyť tady jsou nominované filmy, které mají třicet tisíc diváků, my máme přes milion. Děláme filmy pro diváka, ne pro nějakou akademii, o jejíchž kvalitách silně pochybuji,“ dodal Jakubisko.

Na nominačním večeru naplněném spoustou trapasů a vtipů bez pointy nejlépe uspěly filmy Tobruk, Karamazovi a Venkovský učitel. Předala se i první soška lva, a to Cena Magnesie za nejlepší zahraniční film. Odnesl si ji zástupce společnosti Bontonfilm za snímek bratří Coenů Tahle země není pro starý.

Herci na nominačním večeru - Přišli oblečeni jako na diskotéku

Přestože se šéf nominačního večera Petr Vachler snažil akci povýšit na společenskou událost a k pozvánkám přidal téměř výhružnou zprávu o tom, že kdo nepřijde společensky oblečen, bude vyhozen, opět se to nepodařilo. Mnoho z nominovaných i moderátorka večera »blbá blondýna« Iva Pazderková byli oblečeni, jako by vyrazili na diskotéku. Není divu – i Vachler, který měl jít příkladem, vypadal, jako by právě vstal z postele a hřeben v jeho koupelně evidentně chyběl...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.