Lucie Dvorská o své slavné matce: Krutě ubližovala vnučce Julii! Příběh lásky a nenávisti... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Lucie Dvorská o své slavné matce: Krutě ubližovala vnučce Julii! Příběh lásky a nenávisti...

Lucie Dvorská zaujímá ke své matce Mileně nesmiřitelný postoj. Herečka Milena Dvorská svá vnoučata už zřejmě nikdy neuvidí...
Lucie Dvorská zaujímá ke své matce Mileně nesmiřitelný postoj. Herečka Milena Dvorská svá vnoučata už zřejmě nikdy neuvidí...

Není nic smutnějšího, než když dojde k vážnému konfliktu mezi rodiči a dětmi. K tak vážnému, že se už nikdy nechtějí stýkat. Právě to potkalo i Marušku z pohádky Byl jednou jeden král – Milenu Dvorskou (70). Ta se teď utápí v slzách, protože se dozvěděla, že jí ani dcera Lucie (44), ani vnučky a vnuci nikdy neotevřou svou náruč a neřeknou: „Babičko a maminko, máme tě rádi!“


Mami, už tě nechci nikdy vidět!

Kliknutím zvětšete„Když byla naše nejstarší dcera Julie (22) malá, našli jí lékaři těžkou alergii na spoustu věcí. A i když jsme Milenu stokrát upozorňovali, jaké potraviny nesmí jíst, klidně jí je dávala a Julinka pak celou noc trpěla. Nechtěla jsem dál nechat ohrožovat své dítě, a tak jsem k ní přestala chodit. Milena se mohla s Julinkou dál vídat u nás, za našeho dohledu, ale řekla, že buď to bude u ní doma, nebo vůbec. Když nás pak začala v novinách propírat, jaké jsme s partnerem Janem zrůdy, Kliknutím zvětšetekteré potřebují shnít ve vězení, nemůže se teď divit, že nám už jsou její řeči o usmíření lhostejné,“ popisuje paní Lucie.

Vypráví pak, jak se její partner snažil silně narušené rodinné vztahy několikrát dát do pořádku, ale dočkal se jen urážek a fyzického napadení. „Milena je alkoholička, snad pokaždé trpěla deliriem a chovala se odporně. Ráno nám nevěřila, že to tak bylo. Nejvíc pila víno, občas pivo a vlastně často všechno, co teklo,“ vysvětluje Lucie jeden z problémů, který může za to, že svou matku dnes oslovuje jen jako Milenu. Kdyby ji potkala, pozdravila by ji jako naprosto cizího člověka slovy: »Dobrý den«. „To není nenávist, ale odcizení. Cítím úžas. Kliknutím zvětšeteSama mám děti a nechápu, jak matka může bránit dítěti v jeho lásce nebo přesvědčení. V životě bych se nechovala jako ona,“ říká dcera Mileny Dvorské. Kliknutím zvětšeteK námitce lidí, že její matka za svoje alkoholické excesy nemůže a na vině je alkohol, jen se smíchem dodává: „Ten alkohol snad přišel a nalil se do ní? Ve dvaceti jsem z toho měla trauma, musela jsem chodit k psychiatrovi. Snažila jsem se jí pomoci, ale jen mě dál urážela. Neviděla v tom problém a ani její muž s tím nechtěl nic dělat,“ dodává Lucie Dvorská.

Jak šla celá kauza?

1964

23. února se Lucie Dvorská narodila. Má bulharského otce, kterého viděla pouze třikrát. V dětství se o ni starali převážně prarodiče, matka herečka si na ni prý moc času neudělala.

1979

Lucie se v patnácti seznamuje s Janem Dvorským, svým nynějším druhem. Chodit s ním začne ale až v roce 1983. Matka Milena je zásadně proti, dohazuje jí bohaté starší cizince nebo Jiřího Lábuse.

1986

10. listopadu se narodila dcera Julie. V té době už žije Lucie sama. Jan je na vojně, ze které se chce dostat díky hladovce. Nakonec se zhroutí a putuje do vojenského blázince. S Lucií se až do revoluce neustále scházejí a rozcházejí.

1989

S Janem odchází 3. listopadu do německé emigrace. V té době jsou už vztahy s Milenou Dvorskou kvůli nerespektování zdravotního stavu vnučky Julie tak vyhrocené, že Lucie doufá, že už se nikdy s matkou neuvidí. Jan se po rozchodu s Lucií stěhuje zpátky do Čech.

1990

Na jaře oba nezávisle na sobě čtou knihu Oskara Ernsta Bernhardta Ve světle pravdy, která jim změní život. Vracejí se k sobě, stěhují se zpátky do Čech a prý se snaží napravit vztahy s Lucčinou matkou. Ta ale údajně dál ohrožovala zdraví Julinky, a tak se jejich cesty rozešly.

1991

27. června se narodila Manuela.

1992

Milena Dvorská napadá před domem v Braníku Jana Dvorského a zlomí mu prst na ruce. Dne 29. září přichází na svět Medea. Dvorský zjišťuje, že je Synem člověka Parsifalem Imanuelem a napíše a vlastním nákladem vydává fialovou knihu Syn člověka, která v té době získá mnoho příznivců. Stěhují se do Velkých Popovic.

1993

Dvojice se stěhuje do Hořovic, kde si v okolních vesnicích shánějí podnájmy i jejich přívrženci.

1994

Jedou do Itálie, kde měla začít jejich tisíciletá říše. Už 20. září se tam narodí v Taipaně čtvrtá dcera Josefie. V Česku na psychiatrii končí na žádost matky jejich přívrženkyně Eva Sadílková. Podle Dvorských k nim přišla už zničená a dodnes jim nic nevyčítá. Rozpoutává se mediální smršť, do které se přidává i Milena Dvorská. Za nezapsání Julie do školy jsou Lucie s Janem stíháni.

1995

Chtějí předejít odebrání dětí, proto utíkají do Rakouska a následně do Německa. Brzy se ale na půl roku stěhují do Anglie. Milena Dvorská údajně v médiích dál dceru s jejím druhem špiní, mluví o mučení dětí. „Dělala si reklamu. A za náš mediální obraz může ona,“ říká Lucie.

1996

Dvorští krátce bydlí v Belgii. Jsou ale podezřelí domácím, ti na ně volají policii. Stěhují se na deset let do Holandska. Dne 10. října vítají Dvorští na světě v Groningenu dceru Glorii, která se jako jediná narodila v domácím prostředí.

2001

15. srpna se rodina v Maastrichtu raduje z prvního syna Silvestra.

2003

6. května se narodil syn Ignác.

2006

Milena Dvorská vydává knihu, ve které vysvětluje svůj postoj k dceři a Janu Dvorskému.

2007

Dvorský v naprosté anonymitě píše své internetové stránky, kam umisťuje písničky. Přes webové stránky prodává CD, knížky a placky na klopu, které prý od té doby živí celou rodinu. Ohrazují se proti rozhovorům a televizním pořadům Mileny Dvorské. Lucie matku obviňuje z toho, že se jejího alkoholismu bála, navíc ji prý nechala bít svým manželem, který na ni používal pohrabáč.

20. března se v holandském Hilversumu, kde se konečně rodině podařilo sehnat rozsáhlý dům, ve kterém bylo dost místa pro všechny, narodil syn Jordan Xaverius. Několik dnů poté se Dvorští po 3,5 letech v Hilversumu (v Holandsku se jinak stěhovali v půlročním intervalu) stěhují do belgického Ostende, kde žijí dodnes.

2008

V lednu vychází díky policejní razii najevo, že se rodina ukrývá v Belgii. Bývalý druh Julie obvinil rodinu z jejího znásilnění, to se nepotvrzuje.

21. ledna vyšla v deníku Aha! první fotografie desetičlenné rodiny, poprvé od jejich emigrace. Milena Dvorská vysloví přání, že by chtěla vnoučata vidět, to rodina ale rázně odmítá.

O návštěvě u Parsifala Imanuela: Aha! bylo první, kdo je viděl... Po 14 letech!


Autor: David ZÁPAL
Foto Aha! – David Kundrát, ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.