Dcera Mileny Dvorské - Jsem vážně nemocná! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Dcera Mileny Dvorské - Jsem vážně nemocná!

 (Aha! – David Kundrát)

PRAHA – Ohromná smršť urážek se snesla na hlavu dcery herečky Mileny Dvorské (70) Lucii (44). „Vypadá hůř než její sedmdesátiletá matka!“ navážejí se nyní Češi do matky osmi dětí poté, co deník Aha! uveřejnil jako první její současné fotografie.

Ale na operaci nemám peníze!
Proč ve 44 vypadá jako maminka v 70?

Mnozí jí vyčítají nadváhu. Důvod, proč je Lucie silná, spočívá ale ve vážné zdravotní komplikaci. Po porodu celkem osmi dětí se totiž dceři Mileny Dvorské rozestoupily břišní svaly. A k nápravě je zapotřebí operace, na kterou Lucie nemá peníze. Stojí totiž přes 130 tisíc korun.

„V průměru každé dva roky mám dítě a tak je tělo hodně používané. Poslední dva synové měli 5,5 a 4,75 kilogramu a proto mám rozestouplé břišní svaly. Nemohu nic těžkého zvedat, ani děti. Potřebovala bych operaci kýly, při které by mi lékaři upravili břišní stěnu včetně kůže,“ vysvětluje matka Jordana Xavera (2), Ignáce (5), Silvestra (7), Glorie (12), Josefie (14), Medey (16), Manuely (17) a Julie (22).

Operace však stojí kolem pěti tisíc eur (zhruba 135 tisíc korun), které ale rodina nemá. „Lidé si myslí, že když platíme čtyři tisíce eur (110 tisíc korun – pozn red.) za nájem, že si bůhvíjak žijeme jako v bavlnce. Nemůžeme si ale vyskakovat. Ano, dům stojí moc, však je nás taky za tři rodiny a děti potřebují prostor, ale jinak nejsme ani náhodou boháči. Nějakým způsobem na to musíme našetřit, abych pak po devátém dítěti operaci mohla podstoupit. Dřív to nemá cenu,“ naráží družka Jana Dietricha Dvorského alias samozvaného náboženského vůdce Parsifala Imanuela na to, že kdyby šla na zákrok dnes, po dalším porodu by se situace opakovala. „Už jsem na operaci byla po pátém dítěti, tak vím, co mě čeká,“ vysvětluje dcera známé herečky.

Kromě kýly trpí paní Lucie také nadváhou. „Ta samozřejmě souvisí také s těhotenstvími. Vždycky hrozně přiberu a čím jsem starší, kila jdou dolů po porodu hůř. Až se nám ale narodí poslední dítě, budu mít času na hubnutí až do konce života,“ pokračuje Dvorská.

Podle ní jsou i kvůli jejímu dobrému fortelu všechny děti úplně zdravé. A to rodině pomáhá – neplatí si totiž zdravotní pojištění, takže všechny zákroky lékařů by ji stály nemalé peníze. „V Belgii se dá u doktorů domluvit na splátkách. Děti jsou ale naštěstí v pořádku. Určitě se na tom podepisuje i fakt, že jedí zdravě, nestresujeme je odmala školou a nebijeme je,“ dodává na závěr zasloužilá matka.

Ta se s druhem Janem Dietrichem Dvorským skrývá už čtrnáct let v zahraničí kvůli příkazu k zatčení za neposílání dětí do školy. Trestný čin je však asi už promlčen, a tak je možné, že se časem vrátí do Čech.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.