Heřmánek: Přísně tajné miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Heřmánek: Přísně tajné miliony!

Fotografie
Fotografie (internal)

Úspěšný divadelník Karel Heřmánek (61) se svou manželkou Hanou (45) si pořídili byt v luxusním areálu Na Hřebenkách v Praze 5. Stál skoro 15 milionů a má rozlohu takřka 170 metrů čtverečních. Kde na to vzali? Ještě nedávno se totiž pražští divadelníci zuřivě rvali o peníze z rozpočtu magistrátu a vypadalo to, že jim hrozí smrt hladem.

 

Manželům Heřmánkovým už patří nádherná vila v Jevanech. Ta má podle odhadů cenu také dobrých 15 milionů. Teď si pořídili za stejnou cenu byt v bytovém domě pod Strahovským stadionem, s nádherným výhledem na Prahu. Je tu k dispozici posilovna, bazén, sauna i squashové kurty. Sousedé patří mezi společenskou smetánku, o čemž svědčí i šíleně drahá auta, zaparkovaná ve přísně střežených podzemních garážích.

Z výpisu nemovitostí ovšem vyplývá, že je na byt je vázáno věcné břemeno, což v praxi může znamenat, že si na byt museli Heřmánkovi půjčit. Při představě, jak vysoké musí být měsíční splátky takové půjčky, se běžnému smrtelníkovi podlomí kolena. Vždyť může jít o statisíce! A Heřmánkovi o tom odmítají mluvit. "To od vás není moc slušné," odbyla Hana Heřmánková před nedávnem časopis Šťastný Jim. "Vůbec vám nebudu na soukromé dotazy odpovídat."

Jak se zdá, divadelní podnikání Heřmánkových je velice úspěšné. Díky výhodným smlouvám platí magistrátu za prostory Divadla bez zábradlí v paláci Adria měsíčně pouhých 38 tisíc korun. Jejich část přitom může pronajímat dalším osobám, což je v centru Prahy zlatý důl.
A divadlo je navíc prakticky pořád vyprodané. Lístek stojí třista až čtyřista korun. Připočteme-li k tomu mnohamilionové dotace od magistrátu, není divu, že Divadlo Bez zábradlí patří mezi pět nejvíce vydělávajících divadel v Praze!


16.1.2009

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.