Pavel Bobek: Kaplický mi volal těsně před smrtí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pavel Bobek: Kaplický mi volal těsně před smrtí!

Pavel Bobek patřil k přátelům Kaplického.
Pavel Bobek patřil k přátelům Kaplického. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Zpráva o smrti Kaplického ranila také jeho kamaráda, zpěváka Pavla Bobka (70). „Ten den mi ráno volal a říkal, že ta chvíle se blíží. Když jsem se ho ptal, co tím myslí, řekl, že přece porod jeho ženy,“ vzpomíná Bobek.

Klaus se zachoval trapně

Domluvili se, že se ono osudné odpoledne potkají. Kaplický však nedorazil a ani nebral telefon. „Starosti jsem si nedělal, myslel jsem, že někde oslavuje u vína s přáteli,“ dodává Bobek s tím, že až v deset večer se dozvěděl, že jeho přítel je mrtev.

Zármutek vyjádřil i pro iDnes.cz, kde se ohradil proti prezidentu Klausovi. „Co se dělo s Kaplického vítězným návrhem pro Národní knihovnu, jak to bylo zatraceno a zpochybněno, mu ubralo na životě. Hanba těm, kteří na něj kydali hnůj. A já se nebojím říct, že to byl i pan prezident. Myslím si, že i nejvyšší představitel naší země se zachoval trapně,“ hněvá se Bobek.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.