HELENA VONDRÁČKOVÁ - Bouračka na dálnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

HELENA VONDRÁČKOVÁ - Bouračka na dálnici!

 (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Ledovka na setmělé dálnici, smyk, nezvladatelné auto a hrůza v očích zpěvačky Heleny Vondráčkové (61)! Stačilo málo, a legendu české popmusic potkal stejně neradostný osud jako herce Mariana Labudu (64), který při podobné nehodě v listopadu 2005 zabil dvě ženy.

Smyk na náledí, auto lítalo zleva doprava
Když auto vletělo do svodidel, přišla strašná rána

Helenino auto vypovědělo poslušnost při zpěvaččině návratu z lyžování v Peci pod Sněžkou na dálnici D11 asi deset kilometrů od Prahy. Zběsilý tanec nezvladatelného vozu ukončila až svodidla. Tři vteřiny po prvním šoku však přišel další! Do Helenina havarovaného vozu najelo další auto se třemi dívkami!

„Přišlo to jako blesk. Moje auto si dělalo, co chtělo, doslova tancovalo na silnici. Modlila jsem se k pánubohu, řítila jsem se na betonové zátarasy oddělující mě od protisměru a nevěděla, co je vlevo a co vpravo. Zastavila jsem se až o levá svodidla,“ popisuje nehodu Vondráčková, která se se svou asistentkou Míšou vracela v pondělí večer z hor, kde byly lyžovat.

„Můj Opel Frontera je ale jako tank, takže to zprvu vypadalo, že se nic vážného nestalo. Jenže asi po třech vteřinách, než jsem se vzpamatovala, se ozvala rána jako z děla a se mnou to hodilo na volant. Narazily do nás zprava totiž tři holky v takovém malém fiátku, které dostaly smyk za námi,“ říká zpěvačka, která může být ráda, že svoje auto nestihla po nehodě opustit. Kdyby vystoupila, náraz druhého auta by pro ni mohl dopadnout tragicky.

Stejnou chybu totiž v listopadu 2005 udělaly na dálnici D1 dvě ženy, které smetl svým nezvladatelným vozem Labuda. »Hradecká« dálnice D11 také patří v tomto úseku k jedné z nejnebezpečnějších, proti námraze na rozbité vozovce jsou řidiči bezbranní. A přestože Helena z ošklivé bouračky vyvázla bez zranění, komplikace si domů odnesla. „Čekaly jsme v tom mrazu na policii asi dvě a půl hodiny, děsně jsem z toho nastydla. Mluvím jako Louis Amstrong,“ dodává s černým humorem zpěvačka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.