Dejdar se bál Švejka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dejdar se bál Švejka!

Ač je Martin Dejdar považován za jednoho z nejlepších mužských dabéru, Švejk se mu namlouval velmi těžko.
Ač je Martin Dejdar považován za jednoho z nejlepších mužských dabéru, Švejk se mu namlouval velmi těžko. (Popron)

PRAHA– Milovníci Osudů dobrého vojáka Švejka, těšte se! Deset předních českých herců se totiž sešlo ve studiu, aby natočili deset dvojcédéček, ve kterých namluvili příběhy »nejstatečnějšího českého vojáka«, kterého na začátku 20. století stvořil spisovatel Jaroslav Hašek.

Milovníci Osudů dobrého vojáka Švejka, těšte se! Deset předních českých herců se totiž sešlo ve studiu, aby natočili deset dvojcédéček, ve kterých namluvili příběhy »nejstatečnějšího českého vojáka«, kterého na začátku 20. století stvořil spisovatel Jaroslav Hašek.

Možnost namluvit Švejka dostal Martin Dejdar, pro kterého to byla veliká výzva. „Švejk se mi namlouval těžko, velmi obtížně. Věty jsou několikařádkové, šíleně dlouhé, mají i několik myšlenek a rovin. Měl jsem z toho strach a respekt. Ono to vypadá jednoduše, že Švejk je takový český trošku hlupák, ale je to na interpretaci nesmírně náročné,“ řekl Dejdar. Tohoto těžkého úkolu se chopili i další herci – Josef Somr, Miroslav Donutil, Pavel Zedníček, Václav Postránecký, Petr Nárožný, Rudolf Hrušínský, Václav Vydra, Bohumil Klepl a Arnošt Goldflam.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.