Václav Havel přiznal nemoc a... Znovu ho jmenovali prezidentem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Václav Havel přiznal nemoc a... Znovu ho jmenovali prezidentem!

Václav Havel si vyzkoušel kominickou čepici.
Václav Havel si vyzkoušel kominickou čepici.

PRAHA – Exprezidenta Václava Havla (72) napadl záhadný exotický virus! Přiznal to při včerejším svátečním vydání rozhlasového pořadu Tobogan Českého rozhlasu 2 – Praha, kam dorazil i s manželkou Dagmar (55) a zpěvačkou Anetou Langerovou (22).


Moderátor Aleš Cibulka (31) dokonce v tomto pořadu jmenoval Havla znovu prezidentem, což v nabitém sále sklidilo obrovské ovace.

„O Vánocích s námi byli Havlovi už potřetí. Dvakrát jsem mu říkal pane Havle, ale přicházely rozhořčené reakce. A teď i vzhledem k tomu, co se děje, jsem mu řekl, že mu musím zase říkat pane prezidente. Myslím, že ho to potěšilo,“ svěřil se Nedělnímu Aha! Cibulka, jehož slova, jasně narážející na Havlova nástupce Klause, kvitovalo publikum Divadla U Hasičů frenetickým potleskem. Objevit se tu současný prezident, asi by nenašel příliš příznivců!

Nad účastí Havla visel skoro do poslední chvíle otazník. „Napadl mě nějaký exotický virus, naštěstí pak ale konečně zapůsobila antibiotika. I tak mě ještě nepouštějí k miminku Dášiny Niny, protože jsem bacilonosič,“ svěřila se bývalá hlava státu. A zatímco zbytek rodiny na svou nejmladší členku Sofii typicky šišlá, dědeček nastupující generaci už od plenek vzdělává. „Člověk se formuje už v dětství, a tak mu čtu filozofickou literaturu,“ překvapil publikum ve světě nejznámější Čech.

Kliknutím zvětšeteJeho žena Dagmar působila uvolněně a ukazovala své nové kozačky. „Nedávno jsem se vrátila z USA. Bydlela jsem tam u Formanů a od paní Formanové jsem dostala darem tyhle boty,“ chlubila se někdejší první dáma republiky.

Kliknutím zvětšeteVystoupení v Toboganu bylo jedinou předvánoční veřejnou akcí hvězdného páru a první český prezident po něm vyváděl psí kusy! Po celý pořad dostával Havel svými inteligentními fórky publikum do transu, v zákulisí ale tiše trpěl. „V šatně lamentoval, že se mu to vůbec nepovedlo a že nebyl ani trochu vtipný. A přitom se diváci řezali smíchy! Na uklidněnou si pak dal panáčka becherovky – a to je přitom na antibiotikách,“ dodal člen Havlova doprovodu.

„Ne, pan prezident si jen vzpomněl, jak jsem mu vyprávěl, že můj děda byl ředitelem té likérky, a tak jsme si přiťukli na jeho počest,“ vysvětlil na závěr Cibulka, který, ač zkušený moderátor, se při setkání s Havlem vždy klepe trémou.

„Je tam obrovská pokora a úcta. Když se na vás podívá světoznámý Václav Havel svýma modrýma očima, cítíte to jeho charisma až v morku kostí,“ dodal moderátor. To další host Aneta Langerová se setkání s Havlem bála tak, že si přímo vynutila, aby nemusela vstupovat do debaty jinak než zpěvem...


Autor: (daz)
Foto Aha! – David Kundrát

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.