Petra Faltýnová trpí: Zánět mozkových blan! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Petra Faltýnová trpí: Zánět mozkových blan!

Petra Faltýnová
Petra Faltýnová

PRAHA – Modelka Petra Faltýnová (30) úpí v horečkách a téměř nemůže mluvit. „Promiňte, dnes se mi to vůbec nehodí. Je mi hrozně zle,“ mumlala a stěží zartikulovala pár slov, když jí deník Aha! telefonoval kvůli její charitativní akci.


Co se Petře stalo? Onemocněla zánětem mozkových blan neboli meningitidou! Nemoc, která napadá zejména oslabené jedince, přitom Petru napadla už podruhé, potýkala se s ní totiž už minulou zimu. Teď kráska čeká, s jakou léčbou na ni vyrukují lékaři. Ti jí totiž včera podle deníku Blesk provedli lumbální punkci, podle jejíž výsledků určí léčení. A nejednalo se rozhodně o příjemný zážitek! „Strkali mi ohromnou jehlu nosem do hlavy. Hledali mozek, ale nic nenašli,“ neodpustila si černý humor ve vyjádření pro Blesk Petra.

Co je meningitida?

Jedná se o zánět mozkových blan, který bývá vyvolán bakteriemi, viry či jinými mikroorganismy. Bývá častější u osob s oslabenou imunitou. Projevuje se horečkou, bolestmi hlavy, tuhnutím svalů, zejména šíje. U bakteriálních zánětů jsou nutné velké dávky antibiotik.


Autor: (mac, daz)
Foto Aha! – David Kundrát

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.