Bláha vzpomínal na malířského kamaráda | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Bláha vzpomínal na malířského kamaráda

Zpěvák Karel Bláha (vlevo) s Janou Havlicovou na vernisáži.
Zpěvák Karel Bláha (vlevo) s Janou Havlicovou na vernisáži.

PLZEŇ – Populární zpěvák Karel Bláha (60, vlevo) se vrátil do dětství a zazpíval v Západočeské galerii v Plzni na vernisáži uznávaného malíře Jana Havlice.


PLZEŇ – Populární zpěvák Karel Bláha (60) se vrátil do dětství a zazpíval v Západočeské galerii v Plzni na vernisáži uznávaného malíře Jana Havlice.

„My jsme se s Honzíkem znali od dětství, a tak je pro mě velká čest, že jsem byl pozván, abych tu mohl zazpívat a pozdravit Honzíka alespoň do nebe, když se už nemůžeme setkat osobně,“ řekl deníku Aha! Karel Bláha. Kritikou ceněný malíř zemřel už před osmnácti lety v pouhých 52 letech. A Bláha není jedinou hvězdou, se kterou Jan Havlic v dětství kamarádil. Už na písku si totiž hrával s naším Slavíkem Karlem Gottem a dokonce spolu občas i malovali. „Karel líp zpíval a Honza zase podstatně lépe maloval,“ řekla nám se smíchem malířova manželka Jana Havlicová (vpravo), která na vernisáži poděkovala, že na jejího muže ani po letech nezapomněli. Výstavu Návrat Jana Havlice můžete navštívit v Západočeské galerii v Plzni denně mimo pondělí až do 4. ledna 2009.


Autor: (jov)
Foto Aha! – Václav Nekvapil

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.