Strom naděje: Svobodová vybrala skoro šest milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Strom naděje: Svobodová vybrala skoro šest milionů!

Patrik Auš doprovází svoji partnerku Vendulu Svobodovou opravdu všude. Je vidět, že je jí pravou oporou.
Patrik Auš doprovází svoji partnerku Vendulu Svobodovou opravdu všude. Je vidět, že je jí pravou oporou.

PRAHA – Prezidentka nadačního fondu Kapka naděje Vendula Svobodová (36) září! Nový projekt Strom naděje a splněných přání, jehož cílem je aktivně zapojit »zdravé« děti z regionů do charitativních činností, se totiž opravdu podařil.


Pro Vendulu je to příjemná zpráva. A to i proto, že v posledních týdnech prochází opravdovým peklem. Musí totiž hájit čest tragicky zesnulého manžela Karla Svobody (†68), o kterém bývalý manažer kasina Jan Hošek tvrdí, že býval jeho milencem...

„Přestože nezažívám nejlepší dny života, těší mě, že mě mí přátele neopouštějí a pomůžou, když potřebuji,“ řekla hned úvodem Svobodová, kterou do Obecního domu v Praze přišla podpořit i řada celebrit. A všichni bez nároku na honorář. „V dnešní době je málokdo ochotný udělat pro druhé něco zadarmo. A tak mé díky nepatří jen těm, kteří přispěli svými penězi nebo DMS, ale i zpěvačce Ivetě Bartošové, skupině No Name, Gypsy.cz, Petru Kolářovi, Ewě Farné, Lucii Vondráčkové, Petrům Mukovi a Bendemu a hlavně Michalu Davidovi, který speciálně pro tento večer složil písničku,“ rozplývala se Svobodová.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteNadačnímu fondu Kapka naděje, který dokonce finančně podporuje banku pupečníkové krve (ta se používá místo kostní dřeně), se v pondělí večer podařilo vybrat pomocí DMS 5 826 483 korun. „Takovou částku jsme opravdu nečekali. Jsme rádi za každou korunu, protože i ty zachraňují životy,“ svěřila se na závěr Svobodová, jejíž nadace nepodporuje nemocnice a hlavně nemocné jen finančně, ale snaží se dokonce pomáhat rodičům a dětem co se týče duševní stránky. Platí jim psychoterapie.


Autor: (km, nat)
Foto Aha! – Martin Hykl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.