Těžký život Michala Davida: Dětský domov a smrt dcery! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Těžký život Michala Davida: Dětský domov a smrt dcery!

Michal David
Michal David (Aha! – Martin Pekárek)

PRAHA – I kdyby dnes Michal David (48) vyhrál v loterii sto milionů, stejně se nebude nijak zvlášť radovat. Až do konce života ho totiž vážně poznamenala ztráta dítěte, desetileté Míši, která před osmi lety podlehla leukemii. „Dodnes mám velký šrám na duši. Období kolem jejích narozenin v září je u nás takové smutnější. Bylo by jí teď osmnáct, tak si o ní povídáme, jak by se změnila,“ truchlí stále David.

„Naše dcera Miška tu byla jen krátce a já jsem přesvědčen, že všechno způsobila její karma. Mezi lidskými dušemi je určitá hierarchie a ty, které mají postoupit výš, musejí prožít nějaké utrpení. Na cestách minulými životy, o kterých jsem se už zmínil jsem Mišku už také potkal a třikrát opustil. Zřejmě mi to teď měla nějak vrátit, ale hlavně mě posunout o duchovní stupínek výš,“ svěřil se ve své chystané biografii Michal David. Po smrti milovaného dítěte zažil velmi neobvyklý zážitek, který jeho víru v nadpřirozeno posiluje. „Je zvláštní, že Miška, když přicházela domů ze školy, zvonila vždycky třikrát, a po její smrti se rozezněl zvonek úplně stejně. Za dveřmi ale nikdo nestál,“ píše dodnes oblíbený zpěvák, který minulý týden dvakrát vyprodal Lucernu. V knize se muž, jenž má s manželkou Marcelou ještě dceru Kláru, vyznává i z dalšího hororového životního zážitku – rok 1968, kdy mu bylo šest, trávil v dětském domově. „Pamatuju se, jak jsem z okna toho děcáku kdesi na Smíchově koukal na tanky a mával jim. To bylo asi nejhorší období mého života. Už jsem myslel, že mě nic horšího nemůže potkat. Jenže pak v mém životě přišla ještě jedna krutá rána…“ doplňuje zpěvák.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.