Nenávist Slávka a Petra Jandových - Válka bratrů! Pořád se hádají o majetek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nenávist Slávka a Petra Jandových - Válka bratrů! Pořád se hádají o majetek!

Slávek Janda si přivlastnil dům po rodičích na Vinohradech. Jeho bratr kvůli tomu s ním nemluví.
Slávek Janda si přivlastnil dům po rodičích na Vinohradech. Jeho bratr kvůli tomu s ním nemluví. (Aha! – Mária Rušinová, Marek Pátek)

PRAHA – Válka bratrů Slávka (56) a Petra (66) Jandových pokračuje! Spor, který vznikl kvůli tomu, že si Slávek neprávem přivlastnil dům získaný v restituci, stále hoří.

Válka bratrů Slávka (56) a Petra (66) Jandových pokračuje! Spor, který vznikl kvůli tomu, že si Slávek neprávem přivlastnil dům získaný v restituci, stále hoří. Přestože Slávek Janda oslavil v pražském Retro Music Hall 40 let na hudební scéně a pokřtil nové album s originálním názvem Silikon, jeho bratr a šéf Olympiku Petr Janda gratulovat nepřišel!

„My se už dlouho nestýkáme. Petra nepovažuji za svého bratra. Já mám jiné bratry a sestry, kteří za mnou stojí – nejde jen o genetiku, ale hlavně o to, jak se k vám kdo chová. Já proti Petrovi nic nemám, to spíš on má něco proti mně,“ nechal se slyšet Slávek Janda.

„Je škoda, že se takoví dva hudebníci hádají, kdyby spojili síly dohromady, byla by z toho skvělá hudba. Slávek je bohužel pořád ve stínu Petra, i když se mnozí shodují na tom, že je mnohem lepší hudebník. Vždyť jeho Yandim Band je předchůdce Monkey Business,“ řekl deníku Aha! jeden z přítomných hudebních znalců.

A jak celý spor vlastně vznikl? „Slávek bydlí na Vinohradech v domě po rodičích, který byl restituován. Všichni tři jsme si tenkrát, v době restituce, dali několik schůzek a řekli jsme si, co s barákem uděláme, až nám ho vrátí. Toho nejmladšího, který v domě bydlí, jsme pověřili, aby to vyřídil. Vyřídil to, ale jen pro sebe. My už teď nemáme šanci, protože jsme se nepřihlásili osobně,“ vysvětlil záležitost Petr Janda a dodal: „Když jsem po tom pátral, jak se to vše mohlo stát, byl jsem i na úřadě, kde se restituce dělaly. Mluvil jsem i s paní, která měla náš dům na starosti. Ta mi sdělila, že se bratra ptala, jak to, že přišel on sám. On jí na to řekl, že nemáme zájem. Před pěti lety zemřela naše maminka a v závěti bratra prosila, ať to dá do pořádku. Ani taková věc ho k tomu nedonutila. Nejde mi o ten majetek, ale o princip, že mi tohle vlastní bratr mohl udělat,“ uzavírá Petr Janda.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.