Vendula Svobodová: Účastní se obřadů čarodějnic! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vendula Svobodová: Účastní se obřadů čarodějnic!

Vendula Svobodová jako jedna z čarodějek...
Vendula Svobodová jako jedna z čarodějek... (pro Aha! – Věra Keilová, Marek Pátek)

Ivana Macháčková (32), manželka Karla Gotta (69), zpěvačka Ilona Csáková (38) a Vendula Svobodová (36), vdova po Karlu Svobodovi (†68). Všechny tyhle ženy mají jednu slabost. Když nevědí kudy kam, jdou se poradit s čarodějkami – ženami, které věští osud a pořádají přísně tajné reje.

Nedělnímu Aha! se podařilo získat unikátní fotografie z čarodějnického rituálu, kterého se vdova po Karlu Svobodovi zúčastnila!

Macháčková měla očarovat Gotta

Jako první se mezi čarodějky měly zařadit Ilona Csáková a Ivana Macháčková. O té se dokonce říká, že si různými praktikami pomohla i k tomu, aby si ji vzal Karel Gott, který byl do té doby nepolapitelný. Ještě několik měsíců před narozením malé Charlotty jezdila na čarodějné reje, které vede pražská vědma a kartářka Marcela Košanová. Jako by to celé stvrdilo i datum narození malé Charlotty, jež připadlo na 30. dubna, čili na den, kdy čarodějky slaví jeden ze svých největších svátků zvaný Beltain. Svého vyvoleného Ivana kartářce Marcele Košanové představila také osobně a Slavík byl ze setkání pěkně v rozpacích. Prý si připadal jako malý kluk pod rentgenem. Spolu s Ilonou Csákovou se Ivana Macháčková také stala kmotrou knížky Marcely Košanové Kateřina v zemi Ásů, věnované severské mytologii. Blízké pouto tak mezi nimi bylo stvrzeno navěky.

Csáková viděla nadpozemské bytosti

Také Ilona Csáková je novodobou čarodějkou. Dlouho toužila postavit si dům ve tvaru magického hexagramu, od čehož však upustila z finančních důvodů, a tak alespoň sbírá drahé kameny, studuje astrologii, numerologii, denně medituje a věří v nadpozemské bytosti. Exkluzivně pro Aha! se pak Ilona svěřila s tím, že jako malá dokonce jednu takovou bytost viděla. „Bylo mi asi pět a pamatuji si, jak jsem v noci přešla do postele k mámě a koukala na skříň naproti. Byl tam takový placatý klíč a na něm seděl skřítek. Jestli jednou napíšu knihu, bude se jmenovat Skřítek na klíči, protože tím vlastně začala moje cesta hledání věcí mezi nebem a zemí, které prostě fungují. A nejde udělat krok zpátky,“ svěřuje se dál Csáková a dodává, že někteří její partneři s její nevšední zálibou měli problém. „Potřebuji vedle sebe někoho, kdo je otevřený,“ vysvětluje. „Mívám také velmi zvláštní sny. Jednou jsem třeba byla v pyramidě a o tom, co jsem tam viděla, jsem se pak přesně dočetla v knížkách, což mě až vyděsilo,“ přiznala Csáková Aha!. Spřízněnou duši, s níž všechno může sdílet, pak našla právě v Ivaně Macháčkové. Csáková tvrdí, že zapojuje intuici a vnímá signály, které ostatním zůstávají skryté. „V branži se bohužel setkávám s tím, že lidé, kteří si všimnou, že nejste jedna z těch zombie, ale jakoby svítíte, se snaží to vaše světlo buď uhasit, anebo se ho zmocnit,“ sděluje zpěvačka své nejniternější pocity. Pořídila si také kousek smaragdu, který ženám dokáže přinést věčné mládí. Kamínky, ale i jiné propriety, které jí dodávají sílu, s sebou nosí v kabelce pořád.

Vendula přišla po smrti manžela

Novickou mezi čarodějkami je Vendula Svobodová. Před smrtí svého manžela s těmito věcmi jen koketovala. Poprvé ji ke kartám a Dagmaře Kludské přivedl zpěvák Michal David poté, co manželům Svobodovým zemřela dcera Klárka. Dagmar už tenkrát Vendule věštila, že se jí narodí ještě chlapeček. A to se také stalo. Když ji však potkala další osudová tragédie a její manžel se zastřelil, chytala se Vendula každého stébla a čarodějky jí prý tenkrát pomohly možná víc než kdokoliv jiný. Necelý týden po smrti svého manžela se poprvé nadechla na čarodějnickém sabatu. Pak mezi novodobé čarodějky přijela znovu o Beltainu v noci z 30. dubna na 1. května 2007. Na našich fotografiích je Vendula zachycená, jak právě o této noci tančila kolem rituálního ohně, aby našla novou sílu. Stejně tak jí pomohla i další pražská vědma Markéta Vostrá, žena, pro kterou si Vendula poslala taxík dva dny po Karlově sebevraždě. Se ženami nadanými neobyčejnými schopnostmi je v kontaktu neustále. Věštba pro nejbližší období říká, že se brzy vdá a bude mít další dítě.

Marcela Košanová vysvětluje: Kdo jsou dnešní čarodějky?

„Čarodějnictví je víra v život. Je to láska, radost z bytí a ze spojení s přírodou a vesmírem. Duše každé ženy, čarodějnice nevyjímaje, je přeplněna touhou mít úspěšné děti a milujícího muže. Každá ale zároveň ví, že není nic krásnějšího než chápat sama sebe. Takové »čarodějnictví« skrývá moudrost a navíc je schopné pomoci, a proto jeho praktiky přetrvaly dodnes. Čarodějky jsou ženy z masa a kostí, které milují život a lidi kolem sebe, ale nefňukají a vědí, že za svůj život jsou odpovědné samy. Proto jej mají ve vlastních rukách. Obavy z nich jsou falešné.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.