Zloděj celebrita René Plášil (38) - Okradl režisérku Helenu Třeštíkovou - Teď málem umřel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zloděj celebrita René Plášil (38) - Okradl režisérku Helenu Třeštíkovou - Teď málem umřel!

 (pro Aha! – Alena Houšková, Aerofilms.cz)

Č. BUDĚJOVICE – Potetovaný René Plášil (38) je známý recidivista, zloděj a lupič, který se s oblibou vrací do vězení. „Jsem tu rád, má to řád, vím přesně, co přijde,“ řekl před časem. Díky režisérce Heleně Třeštíkové se stal i celebritou – byl hlavním hrdinou jejího posledního filmu.

  • Boural, když řídil a nesměl!
  • Seděl snad ve všech našich věznicích
  • Režisérce se odvděčil vyloupením bytu

Za slávu se jí ovšem odvděčil po svém – vykradl jí byt! Teď ho stihl trest! V pátek boural poblíž českobudějovického nádraží, a leží s protrženou slezinou na chirurgickém oddělení.

Za volant usedl i přesto, že má zákaz řízení. Před časem se dokonce chlubil, že jezdí i na motorce. „Vylíže se z toho a zase si půjde po svém, jiný už nebude. Akorát že je slavný, protože Třeštíková, i když on ji okradl, o něm ten film dodělala,“ prozradil kamarád Reného Plášila.

dyž totiž Třeštíková před dvaceti lety točila pro Českou televizi časosběrný dokument o mladých vězních, narazila i na Plášila. Tehdy mu bylo 18 let a po rozvodu rodičů vyrůstal s otcem, koncertním mistrem Jihočeského divadla. Jeho otec si ale našel přítelkyni, se kterou se René nesnesl. Utekl z domova, začal krást. „Poprvé byl odsouzen za krádež videokazet a bonbonů, naposled za nějaké vykrádačky skoro za milion, ale soud mu dokázal asi jen tři sta tisíc a napařili mu dvacet měsíců. Jinak seděl i na Borech, ve Valdicích, prostě zločinecprofík,“ řekl Aha! s úsměvem jeho známý.

Když se s Třeštíkovou a dohodl na natáčení jejího dokumentu, opět nezklamal. S kamarádem Třeštíkovou a jejího manžela vykradl. „Když mě pustili, paní režisérce jsem skoro všechno vrátil,“ svěřil se.

Recidivista, nenapravitelný a profesionální kriminálník začal znovu žít na jihu Čech, dál vykrádal byty, chaty, auta. Když ho pak vezli z vazby k soudu, utekl „Hlídal mě tenkrát major a jmenoval se Zeman, to si člověk nevymyslí,“ chlubil se.

Po letech ve vězení se nakonec rozhodl žít poctivě, napsal životopisnou knihu a začal pracovat pro rakouskou firmu. V současné době už ale zase nepracuje, přesto prý nedostatkem peněz netrpí. Otec, který ho zpět přijal za svého, mu občas prý něco dá. Matka, která se vdala do Německa, mu posílá eura. A sám žije s mladičkou aranžérkou...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.