Režisérova manželka: Šteindler ukryl statisíce! A jeho milenka mi vyhrožuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Režisérova manželka: Šteindler ukryl statisíce! A jeho milenka mi vyhrožuje!

Milan Šteindler ze sebe podle své ženy u soudu dělá chudáka, aby dětem nemusel platit vyšší výživné.
Milan Šteindler ze sebe podle své ženy u soudu dělá chudáka, aby dětem nemusel platit vyšší výživné. (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – Tři sta tisíc korun! Na tolik si odhadem přijde měsíčně režisér a herec Milan Šteindler (51). U právě probíhajícího soudu, který má určit výši alimentů na děti Johanku (11) a Olivera (17), čelí podezření, že svoje příjmy záměrně zatajuje a podhodnocuje, aby nemusel dětem dát na výživu a vzdělání tolik, kolik potřebují.

Tři sta tisíc korun! Na tolik si odhadem přijde měsíčně režisér a herec Milan Šteindler (51). U právě probíhajícího soudu, který má určit výši alimentů na děti Johanku (11) a Olivera (17), čelí podezření, že svoje příjmy záměrně zatajuje a podhodnocuje, aby nemusel dětem dát na výživu a vzdělání tolik, kolik potřebují. „Je zvláštní, že účetní mu teď dělá milenka Petra Jindřichová z Kladna, která připravila i neúplné doklady k soudu,“ tvrdí paní Janka Šteindlerová (50).

„Ta slečna dělala manželovi poskoka při natáčení filmu O život, teď už mu spravuje finance. Nedávno se mi ozvala, ať nechám Milánka na pokoji a nechci po něm žádné peníze, jinak si mě podá. Můj choť má opravdu známé na vysokých politických postech, ale já doufám ve spravedlnost i v to, že se pan Šteindler umoudří a dětem zajistí dostatečné finanční prostředky na jejich výživu a vzdělání,“ prohlásila pro deník Aha! Janka Šteindlerová. Tu i s dětmi herec a režisér sice opustil již před loňskými Vánocemi, ale až na jaře tohoto roku se rozhodl, že na rodině začne šetřit. Několikrát už od něj žena dostala jako výživné dětí a na další platby pouze pět tisíc korun na měsíc.

„Kdybych tušila, jak se muž zachová, zabezpečím se, abych dětem mohla dopřát vzdělání. Museli jsme zrušit některé kroužky, jsem taky hrozně zadlužená. Půjčil mi Tomáš Hanák, dcera režisérky Věry Chytilové Tereza Kučerová nebo bývalá žena Václava Marhoula Kateřina Šiková. A mnoho dalších. Bez nich bych to nezvládla,“ říká rozezlená manželka. „Zlobí mě, že když měl mít dceru čtyři hodiny u sebe, vykašlal se na ni, protože mu do toho něco skočilo, a nechal ji stát několik hodin před školou. Zatímco z hospod se nechá vozit taxíkem a ještě si to odečte z daní, dceři ho nezavolal. Myslí jen na sebe,“ durdí se režisérova paní. Její právnička u soudu vyslovila navíc podezření, že Milan Šteindler zatajuje své výdělky.

„Předložil neúplné sjetiny peněžních deníků, které jsou upravovány pro účely tohoto řízení. Chybí v nich některé příjmy, například pravidelná paušální částka ve výši osmdesáti tisíc korun od společnosti Filmservice, na to ale navazuje i minimálně 150 tisíc za jeden natáčecí den, nebo 220 tisíc za dva natáčecí dny. Chybí zde i šedesát tisíc z pronájmu domu v Troji. Zapomněl však předložit i další smlouvy, na základě kterých dostává pravidelně další peníze. Jen v únoru 2008 pak otec dětí vyúčtoval společnosti Delpharmea 833 tisíc korun. Je třeba, aby soud učinil dotaz také na hereckou agenturu, jíž otec už dal pokyn, aby mu příjmy zasílala na nový účet. Je i společníkem v obchodní společnosti, z které má také příjmy a uplatňuje tam některé výdaje. O všech těchto penězích otec zapomíná mluvit,“ řekla u soudu JUDr. Jaroslava Šafránková.

Pro štědrou společnost Filmservice Production režisér natočil své nejslavnější reklamy, a tak se nelze divit, že si svou hvězdu hýčká. Šteindler pro ni natočil například vánoční spoty s Petrem Čtvrtníčkem pro mobilního operátora nebo reklamu na antikorozní nátěr, ve které zazní slavná věta: „Maminko, až to budu natírat příště, vy už tady nebudete.“

„Ty podklady mi předložila klientova účetní. Tvrdíme, že jeho příjmy jsou jen těch 140 tisíc korun,“ bránila chabě člena legendárního divadla Sklep jeho právní zástupkyně. „Otec dětí se ze sebe snaží udělat osobu, která nemá dostatečné příjmy a není z nich tedy schopna nic hradit, a nebere přitom v úvahu potřeby nezletilých dětí. Chlapec Oliver, který je na ročním studijním pobytu v Thajsku, je vyřazen z kolektivu, nemůže si zaplatit výlet ani kurzy, na které jdou všichni spolužáci,“ dodává advokátka Šteindlerové. V Thajsku je Oliver jen díky svému prospěchu, kvůli kterému získal stipendium jako jeden z dvaceti studentů z celého světa, pouze pětinu nákladů hradí otec. I proto matka na obě děti požaduje vzhledem k jejich rozsáhlým mimoškolním aktivitám (golf, hudba, gymnastika) výživné ve výši 40 tisíc korun měsíčně, Šteindler je ochoten dát poloviční částku.

Příjmy Milana Šteindlera za měsíc

Kliknutím zvětšete80 000 Kč – paušální částka od Filmservice Production
60 000 Kč – pronájem vily v Troji
120 000 Kč – natáčení reklamních spotů*
30 000 Kč – podnikání*
10 000 Kč – herectví*
300 00 Kč – CELKEM
*Pozn: hrubý odhad částky, kterou si režisér vydělá průměrně za měsíc.

Výdaje, které si podle Janky Šteindlerové a její právničky režisér odečítá z daní, a tudíž jsou ve skutečnosti vlastně jeho příjmy:
4x měsíčně psychokonzultace (jedna návštěva 1100 korun), návštěva Skotska spolu s dětmi, odvozy z restaurací včetně vozu, veškeré další jízdné, hovorné za mobilní telefony, nákup novin, vstupenky do kina, peněženka, toaletní papír…

27.9.2008

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.