Válka televizního bulváru! Nova versus Prima - Tofi se pustil do Bočanové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Válka televizního bulváru! Nova versus Prima - Tofi se pustil do Bočanové!

Sagvan Tofi při středečním parodování své »primácké« konkurentky Mahuleny Bočanové.
Sagvan Tofi při středečním parodování své »primácké« konkurentky Mahuleny Bočanové. (TV Nova, TV Prima)

PRAHA – Televize Nova a Prima vyrazily do dalšího přímého souboje! Střetávat se budou každou středu po deváté hodině večer se svými společenskými magazíny Přísně tajné a Top Star! A deník Aha! vám přináší největší srovnání těchto pořadů!

Televize Nova a Prima vyrazily do dalšího přímého souboje! Střetávat se budou každou středu po deváté hodině večer se svými společenskými magazíny Přísně tajné a Top Star! A deník Aha! vám přináší největší srovnání těchto pořadů! Který z nich je lepší? Proč mají skoro stejné reportáže? Porazí malý David velkého Goliáše? A proč si Sagvan Tofi (44) dělá legraci z Mahuleny Bočanové (41)?

Nova vytáhla do boje proti nejúspěšnějšímu pořadu konkurenční Primy se střídavým úspěchem. První bitvu prohrála, druhou vyhrála, třetí je zatím víceméně plichta. Každý pořad má své plusy i minusy, silné a slabé momenty. A také celou řadu styčných bodů – díky reagování na aktuální informace se pořady v celé řadě kauz kopírují. Naposledy, tedy ve středu, měly stejného dokonce hosta ve studiu – rockera Petra Jandu, a zkoumaly, jak je to s jeho údajným rozvodem.

Oba pořady nabídly i reportáže o dění kolem nevěry manželů Menzelových – zatímco pořad Přísně tajné se soustředil na slavného režiséra a pojal to jako jeho příběh, Prima se postavila na stranu Menzelové, stěžující si, jak ji pronásledují bulvární novináři. Minulý týden se magazíny střetly nad rozvodem Lucie Bílé, předtím při svatbě Ivety Bartošové. Je to tím, že dramaturgové obou pořadů čerpají z aktuálního dění a z toho, co prezentuje denní tisk. Jistá podoba je patrná i v snědých moderátorech – Sagvanu Tofim a Mahuleně Bočanové. Rebela českého showbyznysu to dokonce dohnalo k otevřené parodii na Mahulenu v posledním vydání Přísně tajné. Stejně jako ona si lehl na bar a nacvičeným hlasem deklamoval připravený komentář. Podobnou stylizací je známa právě Mahulena.

Vtipnému Tofimu bohužel body ubírá jeho kolegyně v podání Jitky Kocurové, té pořad moc nesluší, čehož si jsou vědomi i jeho tvůrci, a proto její místo začali umenšovat. Podobný souboj Prima s Novou svedla už kdysi nad reality show Velký bratr a VyVolení. Tehdy vyhrála Prima, záhy ji ale diváci opustili, protože si je nedokázala udržet. Jak dopadne otevřená válka tentokrát?

Start:
Přísně tajné – září 2008
Top Star – Silvestr 2007

Délka:
Přísně tajné – 25 minut
Top Star – 55 minut

Stanice:
Přísně tajné – Nova
Top Star – Prima

Moderátoři:
Přísně tajné – Sagvan Tofi a Jitka Kocurová. Zatímco Tofi se pomalu dostává do odpovídající role hláškujícího a vtipného páska, Kocurové stylizace vysloveně nesedí a je špatná.
Známka: Tofi 2, Kocurová 4-
Top Star – Mahulena Bočanová. Stále stejná Mahulena s vytesaným obličejem, toporně stojící či ležící a deklamující napsaný komentář si své fanoušky kupodivu našla.
Známka: Bočanová 3

Náplň reportáží:
Přísně tajné – Čtyři až pět maximálně tříminutových reportáží, působí svižnějším dojmem. Snaží se dostat pod pokličku událostí, pořad má přístup k řadě populárních kmenových herců TV Nova a na Novu jsou také ochotnější přijít i skutečné hvězdy.
Známka: 2
Top Star – Díky delší stopáži působí méně uspěchaně, delší selankovitá reportáž ale diváka může přestat bavit. Čerpá hodně z tváří televize Prima, celebrity se snaží dělat i ze svých reportérů, kteří se objevují na rozdíl od konkurence na obrazovce.
Známka: 3

Sledovanost:
Přísně tajné – Při nasazení prvního dílu pořad prohrál s konkurencí o sto tisíc diváků, u druhého dílu naopak Nova se stejným rozdílem vyhrála. Díky rozdílné stopáži se dají výsledky těžko poměřovat celkově, v přímém souboji vítězí Přísně tajné, po jeho skončení diváci přecházejí na Top Star. Sledovanost 24. 9. – ve skupině 15 – 54 se dívalo 10,5 procenta diváků (612 tisíc).
Top Star – Drží si své fanoušky zuby nehty a je pro jinak silnější Novu těžká konkurence. Zavedenému formátu se i přes masivní útok a nasazení konkurence do vysílání ve stejném čase daří odolávat. Otázkou zůstává, jestli proti silnému soupeři vydrží s dechem. Sledovanost 24. 9. – ve skupině 15 – 54 se dívalo 8,3 procenta diváků (481 tisíc).

Aktuálnost:
Přísně tajné – Pořad Novy má za sebou teprve tři díly, pominemeli první rozpačitý díl, nemá potíže zajistit si aktuální zpravodajství a refl ektuje i kauzy, k nimž došlo krátce před vysíláním. Nesnaží se být líbivý.
Známka: 2
Top Star – Také Prima s nástupem konkurence zvýšila aktuálnost svých reportáží, díky tomu se velmi podobné reportáže objevují v obou pořadech. V posledních dvou týdnech se pořady téměř kryly s kauzami rozvodu Bílé, nevěrou u Menzelů a svatbou Bartošové.
Známka: 2

Módní policie:
Přísně tajné – Osoba glosující módní trendy, extravagantní módní guru Františka, ne nepodobná legendární návrhářce Vivian Westwood, je bohužel znehodnocena špatným technickým pojetím. Fotky ležící na stole, do nichž Františka píše, nejsou pro televizi nejlepším řešením.
Známka: 4
Top Star – Hodnotí se pohyblivé obrázky, jak se na televizi sluší, které srozumitelněji rozdělují procentuální body jednotlivým částem toho či onoho úboru.
Známka: 2

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.