Abrhám a Šafránková: Zahrají si spolu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Abrhám a Šafránková: Zahrají si spolu!

Manželé Libuše Šafránková a Josef Abrhám si spolu zahrají v pohádce Kouzla králů.
Manželé Libuše Šafránková a Josef Abrhám si spolu zahrají v pohádce Kouzla králů.

PRAHA – Už se vám přejídají tradiční pohádky typu Šíleně smutná princezna, Honza málem králem nebo Byl jednou král, které nám naše televize každý rok na Vánoce servírují jako povinný pamlsek?


Známe televizní Vánoce: 7 nových pohádek České televize!

Česká televize se letos vytáhla a nachystala divákům sedm zbrusu nových kousků. Dočkáme se tradičních princezen a králů, ale i romské pohádky, hospodského i detektivního příběhu a snad se budeme i bát. A v pohádce Kouzla králů se objeví společně i manželé Josef Abrhám a Libuše Šafránková, která se proslavila rolí nesmrtelné Popelky.

Kouzla králů

Režie: Zdeněk Zelenka
Hrají: Josef Abrhám, Libuše Šafránková, Martin Dejdar
Na hodné království zaútočí zlá královna, která začaruje princeznu v ohnivý plamen. Král Dobromil požádá Tadeáše ze zlého království, aby mu zakletou dceru vysvobodil. Lásku ale nečekal

Hospoda U bílé kočky

Režie: Kryštof Hanzlík
Hrají: Jana Stryková, Petr Rychlý, Taťjana Medvecká
Komediální příběh o zájezdním hostinci. Sloužící hospodské Kristýny tu bojují za pomoci podzemního království koček s bandou hamižných loupežníků, jež vede zákeřňák Petr Rychlý.

O bílé paní

Režie: Martin Dolenský
Hrají: Martha Issová, Jitka Molavcová, Václav Vydra
Fanynka se před loupežníky schová na hradě plném strašidel. Musí vařit, chovat se jako dáma, ochránit hrad a zamilovat se! Vše v podání Jitky Molavcové a Václava Vydry.

Dilino a čert

Režie: Jaroslav Hovorka
Hrají: Miroslav Táborský, Jiří Lábus, Filip Cíl
Netradiční romská variace na pohádky O hloupém Honzovi. Toho tu zastupuje Rom Dilino, syn chudého uhlíře (Táborský), který se dostane do křížku se samotným ďáblem (Lábus) kvůli krásné princezně.

Sofie a ukradený poklad

Režie: Jaroslav Hanuš
Hrají: Pavel Kříž, Jan Hrušínský, Vladimír Dlouhý
V království, kde se kvůli strachu z loupeží všechno a všichni dává pod zámek, se ztratí vzácný poklad. Ten se vydají hledat tři nápadníci vdavekchtivé princezničky Bobo, Dodo a Šimon.

Nebe a Vincek

Režie: Petr Zahrádka
Hrají: Jan Budař, Jaroslav Plesl, Zuzana Bydžovská
Stále propadající kandidát na strážného anděla Angelo Žáček (Budař) si chce napravit reputaci tím, že zachrání sobeckého chasníka Vincka před peklem. Jenže se chová značně neandělsky…

Perníková chaloupka

Režie: Karel Janák
Hrají: Naďa Konvalinková, Otakar Brousek ml., Johanka Krtičková
Nejkratší pohádka Vánoc. Ježibaba nemůže už sladké ani cítit, a tak zatouží po slaných dětech. Když ji Jeníček s Mařenkou strkají do pece, lopata se pod ní zlomí a pak se děj proti původní verzi zvrtne…


Autor: David ZÁPAL
Foto Aha! – Martin Hykl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.