Helena Vondráčková: Takhle jsem šéfovala deníku Aha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Helena Vondráčková: Takhle jsem šéfovala deníku Aha!

 (Aha!: Marek PÁTEK)

Úterý 13. června 2006. Den, kdy redakce deníku Aha! zažila zemětřesení! Šéfredaktoři přicházejí a odcházejí, ale aby se do čela novin postavila uznávaná celebrita, to se v České republice dosud nestalo! Helena Vondráčková (58) dostala tu čest stát se na jeden den šéfredaktorkou našeho listu.

A s tím i právo rozhodnout, co se druhý den objeví na titulní straně, které fotografi e půjdou do novin, s kým se udělá rozhovor... Jak se Helena s novou funkcí popasovala?

9.00
Do redakce Helena dorazila přesně v devět hodin. Kolem sebe rozdávala smích, ale přesto bylo z jejího chování cítit, že se v podobné roli ocitla úplně poprvé. Co ji čeká? Budou její noví kolegové vstřícní? Obavy byly naprosto zbytečné. Koneckonců, šéfa je třeba poslouchat...

9.15
Na prohlídku budovy, ve které deník i nedělník Aha! sídlí, zpěvačku vzal tehdy ještě úřadující šéfredaktor František Nachtigall. Nechyběla i exkurze na terasu, kterou v těchto tropických dnech redaktoři velmi rádi využívají. Popravdě řečeno sem chodí kouřit, protože v prostorách celého domu je kouření zakázáno.

9.30
Helena svou novou úlohu přijala naprosto vážně. Seznámila se se všemi vedoucími oddělení a dokonce vyzkoušela i redakční »protahovadlo«, které se tu hojně používá.

10.00
A jede se naostro. Začíná porada. Vedoucí oddělení předávají náměty, které si Helena zapíše do počítače. Následně musí říct, co se objeví druhý den v novinách.

13.00
Rozhodnout, co zařadit do příštího vydání Aha!, není vůbec jednoduché. Námětů a témat je opravdu hodně. Naštěstí je tu »bývalý« šéfredaktor, který Heleně rád poradí.

17.30
Helenino šéfredaktorství v redakci Aha! končí. Vše dopadlo dobře. Spokojená je Helena i vedení deníku. Ještě naposledy zrekapitulovat, co se následující den v novinách objeví a pak už se jen zbývá rozloučit.

18.00
Helena Vondráčková strávila se svými »novými kolegy« téměř celý den. Na rozloučenou dostala jako projev poděkování kytičku, ale presskartu si pro jistotu nechala. Co kdyby zase někdy příště….

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.