Pikantnosti o rodině Václava Noida Bárty - Může za rozchod Noidův otec? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Pikantnosti o rodině Václava Noida Bárty - Může za rozchod Noidův otec?

Václav Noid Bárta těžce prožíval rozvod svých rodičů, vztah k otci navázal znovu až v dospělosti.
Václav Noid Bárta těžce prožíval rozvod svých rodičů, vztah k otci navázal znovu až v dospělosti.

Konec lásky Lucie Bílé a Václava Bárty byl rychlý snad až příliš. A možná za to můžou hlavně geny. Václav Bárta, zvaný Noid, zdědil totiž patrně notorický sklon k nevěře po svém otci, který si v jednu chvíli vydržoval až osm milenek. A to není zdaleka všechno!

Nevěra otce a rozvod...
Václav Bárta starší (72), který se svým synem i snachou Lucií Bílou v poslední době umělecky spolupracoval, býval vyhlášený proutník, který se nejen otočil za každou sukní, ale kde mohl, nadělal i děti. Dnes je ženatý potřetí a celkem má sedm dětí. Se svou druhou manželkou Lenkou a Noidovou matkou prožil příběh připomínající válku Roseových. Všechno přitom zpočátku vypadalo tak idylicky! Václav Bárta, který se celý život zabýval psaním pohádek a písniček pro rozhlas, pracoval jako Konec lásky Lucie Bílé divadelní a rozhlasový režisér a zabýval se folklorem, se kvůli mladičké zpěvačce Lence rozvedl se svou první ženou Ivou, s níž vychovával dvě děti. Pro Ivu byl rozvod kvůli zpěvačce Lence velká rána. Stejně tak ale zažil šok i manžel Lenky, která v době seznámení s Václavem Bártou byla také vdaná, i když zatím bezdětná. Láska Lenky Kratochvílové a Václava Bárty vzplanula jak oheň a brzy přišli na svět synové Vašek a Štěpán. Noid Vaškovi přezdívali už od dětství.

12 let bez táty
Václav Bárta starší prožil s matkou Vaška a Štěpána celkem deset let. Příčinou rozpadu tohoto manželství byla opět jeho nevěra. Podle vlastních slov míval v různých dobách během svých několika manželství zároveň až osm milenek, což sám komentoval slovy, že jakmile viděl hezkou ženskou, musel ji mít stůj co stůj. Jeho žena Lenka se chtěla nevěrnému muži pomstít a sama si začala románek s jiným mužem, jenže Bárta starší je přistihl. Když bylo Vaškovi osm, rodiče se rozvedli. Aby Vaškova matka jeho otce potrestala, zakázala mu se s kluky stýkat. Její nenávist vůči bývalému muži se odrazila i v tom, že tehdy malý Vašek, když jednou za čas otce spatřil, před ním údajně utíkal. Pořádně se kluci se svým otcem neviděli dlouhých 12 let!

Znovu s otcem
Vztah s otcem Noid dokázal malinko napravit až v dospělosti. Impulzem bylo, že mu táta jednoho dne poslal svoje písničky nazvané Kolíbačky. Jedna z nich byla o starém králi a jeho několika dětech – tím starým králem byl myšlen právě Václav Bárta starší a jedním z dětí byl přirozeně Noid. Vašek si to poslechl, zavolal mu a řekl: „Tati, já už to dál nevydržím. Musíme se vidět.“ K úplnému usmíření s tátou došlo, když Vaškovi bylo 21 let, což bylo rok předtím, než začal chodit s Lucií Bílou, což se ale ani trochu nelíbilo Noidově matce.

První setkání s Lucií
Václav Bárta starší se s Lucií Bílou poprvé setkal v roce 1992, když přijela natáčet jednu ze svých písní do Českého Krumlova. Dal jí prý noty, ale ona je odmítla s tím, ať jí to zabrouká, a pak to zazpívala naostro. „Byla celá v černém a na sobě měla prsteny a řetězy, až z ní šel strach. Nikdy by mě nenapadlo, že to jednou bude moje snacha. A když jsem pak Lucii po letech poznal blíž, byl jsem hrozně rád, že si ji Vašek vybral. Je to úžasná profesionálka a skvělá holka. Přiznávám, že mě jejich rozchod zabolel,“ vyjadřuje se na adresu Lucie otec Noida. Jestli je jeho syn Vašek po něm a čeká ho stejný osud nešťastného proutníka, jako byl ten jeho, si hodnotit netroufá. Každý měsíc i rok, kdy jsou spolu dva lidé šťastní, má podle něj velký smysl a není třeba nad osudem lámat hůl. Otázkou zůstává jak hodně se Noid ze života svého vlastního táty poučí…


Autor: Věra KEILOVÁ
Foto Aha! – Kateřina Kalibánová, Marek Pátek, David Kundrát, Dalibor Puchta, ara

Astroložka Olga Krumlovská pro Aha!: Hvězdy nepřejí Bílé ani Bartošové

7 osudových mužů Lucie Bílé

Lucie Bílá a Václav Noid Bárta - ROZVOD ROKU: Lucko, Vašku, řekněte už pravdu!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.