Policie: Šance, že Moťovský žije, je minimální! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Policie: Šance, že Moťovský žije, je minimální!

PRAHA – Zmizení majitele Miss ČR a muzea Gottland Jana Moťovského (38) se čím dál víc zamotává. Policie, která po něm ve Francii, kde zmizel, pátrá už přes týden se pomalu smiřuje s verzí, že úspěšný podnikatel je mrtvý. Podle ní je šance, že žije maximálně 20procentní!


Záhadné zmizení majitele Gottlandu

Francouzská policie, její čeští kolegové i mezinárodní organizace Interpol. Ti všichni se teď můžou přetrhnout, aby přišli na to, kam a za jakých okolností zmizel bohatý český obchodník Jan Moťovský. Vyšetřovacích verzí je několik. Přesto s každým dalším dnem, kdy se podnikatel pohřešuje, naděje na jeho nalezení klesají. „V současné chvíli je maximálně 20procentní šance, že ho najdeme živého,“ vyjádřil se policejní zdroj obeznámený s vyšetřováním zapeklitého případu.

Moťovský odleťel 3. srpna, do francouzské Nice, kde se měl setkat se svými ruskými obchodními partnery a převzít od nich velkou sumu peněz. Z Francie ještě poslal SMS, že v pořádku doletěl, od té doby je ale nezvěstný a jeho telefon zůstává hluchý. Od minulého pátku po něm vyhlásila policie celostátní pátrání. Podnikatel se měl po vyřízení obchodu v Nice přesunout do Španělska, kde na něj už čekala manželka Kateřina s dcerkou Kačenkou (2). „Tam ale nikdy nedorazil a nedal o sobě už ani vědět. S postupujícím časem pomalu ubývají možné varianty, se kterými vyšetřovatelé pracují. Kliknutím zvětšeteKdyby se například někde na oslavu úspěšně uzavřeného obchodu s Rusy opil, do druhého dne by se probral. Jestliže by se stal obětí nehody, přišlo by se na to také velice rychle – v případě zmizení totiž policie v první řadě prověřuje nemocnice,“ prozradil policista.

Kriminalisté už vlastně pracují pouze s jediným možným scénářem Moťovského zmizení, který by mohl mít dobrý konec - únos. „Jenže není příliš obvyklé, aby se únosci tak dlouho neozvali a neohlásili svoje požadavky,“ uzavřel policejní zdroj.


Autor: (vet)
Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.