Přítel miss Maláčové, miliardář Zdeněk Bakala: Jeho nájemníkům na hlavu padá dům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Přítel miss Maláčové, miliardář Zdeněk Bakala: Jeho nájemníkům na hlavu padá dům!

Miliardář Zdeněk Bakala se svou přítelkyní Michaelou Maláčovou.
Miliardář Zdeněk Bakala se svou přítelkyní Michaelou Maláčovou.

MODRAVA – Ačkoliv se přítel bývalé modelky a ředitelky České miss Michaely Maláčové (35), podnikatel Zdeněk Bakala (46), rád označuje za jednoho z nejbohatších Čechů, dům, ve kterém má hlášené trvalé bydliště, spíše naznačuje, že žije na hranici bídy.


Sám si staví supervilu za 200 milionů...

Zatuchlé chodby, vymlácené dlaždice, polorozpadlé dveře, žádná kanalizace, ani plyn... Přesně tak vypadá dům číslo popisné 14 v šumavské obci Modrava.

Bakala si na Modravě staví luxusní vilu za více než 200 milionů korun. Jenže ta stále ještě není zkolaudovaná, a tak má uhlobaron trvalé bydliště nahlášené na adrese, kde byste miliardáře hledali opravdu jen těžko. Kliknutím zvětšeteBakala totiž na Modravě koupil i rozpadající se dům plný nájemníků a sám se do neudržované nemovitosti přihlásil k trvalému pobytu. Kliknutím zvětšeteO tom svědčí i poštovní schránka se jménem Zdeněk Bakala, která je na strašidelném domě, jak někteří obyvatelé domu přezdívají, připevněná. Řada obyvatel krásné vesnice to také nemůže Bakalovi zapomenout. „Za nájem tam sice moc neplatí, ale stejně – v takové ratejně bych nikdy nebydlel. Tam se zastavil čas. Ten barák je ve strašném stavu. Je to ostuda, hyzdí to zdejší krajinu,“ řekl nám jeden za starousedlíků.

Domem obchází strach

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete„Když to Bakala koupil, ti lidé, co tam bydlí, se dost báli, že je vyhodí. Nikdo nevěděl, jaký s tím má plány, co s tím udělá... A tak to trvá dodnes. Stále se nic neděje. Ještě pár let a spadne jim to na hlavu,“ říká jeden ze starousedlíků. Obyvatelé domu se zřejmě pod výhrůžkou Zdeňka Bakaly báli s redaktory Nedělního Aha! mluvit. „Nemůžu vám k tomu nic říct. Pusu na špacír si pouštět raději nebudu. Pan Bakala by mě pak klidně mohl vyhodit a kam bych pak jinam šla?“ děsila se starší žena, která bydlí v prvním patře domu. „V Modravě už žiji poměrně dlouho, je tu krásná příroda, nechci riskovat, že o to přijdu,“ dodala a zabouchla před námi dveře.

Smrad a plíseň na zdech

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteAni další nájemníci domu nebyli o moc sdílnější. Jeden pár, který nás zahlédl, vyběhl z domu, nasedl do auta a odjel rychle pryč. Ostatní, ač byli evidentně doma, dělali »mrtvé brouky« a na naše klepání nereagovali. Nakonec se nám ale přece jen jedna obyvatelka »domu hrůzy« vyjádřila. „Jméno vám neřeknu, ale to, co vám řeknu, je fakt, že nám tu plesniví zdi, je tu kvůli tomu strašný zápach. Už jsme si na to stěžovali, ale pan Bakala vůbec nereagoval. Je to děs,“ postěžovala si stařenka. Bakala bude mít už za pár týdnů hotovou svou supervilu, kde si bude užívat netušeného luxusu. Dopřeje ale alespoň trochu důstojné bydlení i svým nájemníkům?


Autor: (efk, dan)
Foto Aha! – Alexandr Malachovský

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.