Bodový systém a celebrity? Policisté jim pokuty odpouštějí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Bodový systém a celebrity? Policisté jim pokuty odpouštějí!

PRAHA – Po zavedení bodového systému už mnoha řidičům otrnulo. Na silnicích za loňský rok přišlo o život 1111 lidí, což je o 154 více než v roce 2006. Nejhůř jezdí řidiči na jižní Moravě, nejvíc nehod je v Praze.


Pro dnešek přimhouřím očko...

Mnoho řidičů už přišlo o řadu bodů a nejinak jsou na tom i české celebrity. O kolik bodů už na silnicích přišly? Jací řidiči jsou hvězdy showbyznysu? Pomáhají jim jejich známé obličeje u policistů?

PETRA JANŮ (55), zpěvačka

Kliknutím zvětšete„Žádné trestné body zatím snad nemám, s hrůzou jsem ale zjistila, že mi mohou dát body, aniž bych to tušila. Takže ruku do ohně za to dát nemůžu.“ Na body ale doplatil její muž. „Už má tři body pryč,“ prozradila zpěvačka, které známý obličej u policistů často pomáhá. „Když to nejsou nějaké zásadní věci, tak to vždycky ukecám,“ dodala Petra.

DAVID KOLLER (46), hudebník

Kliknutím zvětšete„Asi největší průšvih za volantem jsem měl tehdy, když jsem zkoušel auto, kolik mi jede. Policisté mi naměřili 235 kilometrů za hodinu. Bylo to naštěstí ještě před bodovým systémem. Ale dodnes se za to stydím,“ svěřil se Koller, který o body zatím nepřišel.

VOJTA KOTEK (20), herec

Kliknutím zvětšetePřišel už o 2 body. Nedal na křižovatce přednost a naboural. Z místa chtěl zmizet, jenže kolem projížděli policisté, kteří všechno viděli. Kotek má řidičák teprve dva roky. „Byla to prostě moje blbost,“ učinil pokání Kotek.

TOMÁŠ SAVKA (25), zpěvák

Kliknutím zvětšete„S bodovým systémem mám trochu problémy. Baví mě jezdit rychle, zároveň ale zbytečně neriskuji. Zatím jsem žádné body nenasbíral,“ prozradil na sebe Tomáš Savka, který za volantem tráví mnoho času. „V autě skoro bydlím,“ práskl na sebe.

PETR MUK (42), zpěvák

Kliknutím zvětšete„Zatím mám ještě všechny body. Ale stejně bych byl nejradši, kdyby se tady zavedl spíš německý systém a měli bychom krásné, průjezdné dálnice. Ne tedy s neomezenou rychlostí, ale tu stošedesátku bych viděl rád. Podle mě je spíš důležité trestat řidiče, kteří způsobí velkou havárii.“

JIŘÍ KRAMPOL (70), herec

Kliknutím zvětšeteZ řízení motorových vozidel má doslova trauma. „Asi před třiceti lety jsem zažil těžkou autohavárii. Přestože jsem tehdy vozidlo neřídil, za volant už jsem se od té doby bál sednout.
Většinou mě tedy vozí manažer, nebo jezdím taxíkem. O body jsem tak přijít ani nemohl,“ prozradil Nedělnímu Aha!




Autor: (dan)
Foto Aha! – Martin Pekárek, Dalibor Puchta, Josef Mašek, Martin Hykl, Alexandr Malachovský, David Kundrát

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.