Pohřeb Karla Hály - Yvonne Přenosilová: Panáka už nedáme! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pohřeb Karla Hály - Yvonne Přenosilová: Panáka už nedáme!

PRAHA - „Panáka už nedáme,“ sklesle řekla zpěvačka a kolegyně Karla Hály (†74) Yvonne Přenosilová (61). Včera odpoledne se se svým dlouholetým kamarádem rozloučila navždy. A nebyla sama.


S Karlem Hálou, který zemřel náhle v neděli v noci, se přišla do Velké síně Strašnického krematoria rozloučit řada jeho kolegů.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete„Byl to člověk neskonalého humoru, byla s ním neuvěřitelná legrace. Ještě před měsícem jsme spolu dělali rozhlasový Tobogan a říkali jsme si, jak se zase uvidíme a půjdeme spolu na panáčka. Tak už nepůjdeme,“ smutnila Přenosilová, která má na Hálu řadu vzpomínek. „Málokdo ví, že to byl baletní elév a udělal konzervatoř jako tanečník. Dokonce jsme spolu v jedné hře tančili, protože já jsem zase chodila léta do baletu. Byl to sice šok, že odešel takhle náhle, ale je to lepší, než kdyby se trápil nějakou nemocí.“

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteSe svým dlouholetým přítelem se přišel rozloučit i Felix Slováček (64) s manželkou Dádou Patrasovou (52). „Pamatuji si ho jako výborného muzikanta, když jsem začínal, on už s kapelou koncertoval a bavil lidi. To mu zůstalo až do konce,“ zadržoval slzy Slováček, aby aspoň on byl oporou Dádě, která slzy neudržela. A brzy se už slzy jako hrachy kutálely i po Felixově tváři.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteNa Hálu bude vzpomínat v dobrém i jeho kamarádka Eva Pilarová, kterou bavil svým nenahraditelným humorem. „Ten jeho humor, to bylo něco neskutečného. Jaké on uměl vyprávět anekdoty! To byste ho museli slyšet,“ zavzpomínala. Jedině Milan Drobný se nezastavil ani na kus řeči s pozůstalými a po obřadu zmizel bočním vchodem. Důvod? Nejspíš se chtěl vyhnout konfrontaci s vdovou Irenou Hálovou. A není se čemu divit. Po Hálově smrti totiž novinářům tvrdil, že spadl na hlavu a rozbil si lebku... Pravou příčinou Hálovy smrti byla prasklá tepna v břiše, která vede do srdce. Pohřbu se zúčastnila i zpěvákova nejmladší dcera Nora Hálová, která svého otce velmi milovala. „Přestože mě v mých sedmi letech opustil a dlouhá léta mě nekontaktoval, tak jsem ho pak našla, a často jsem mu volala. Přece jen to byl můj táta,“ svěřila se zdrcená Nora, kterou na pohřeb doprovodila maminka.

Karel Hála (†74)

2. října 1933, Hradec Králové – 6. července 2008, Praha

Po studiu na konzervatoři začínal pozdější swingový král v Armádní opeře a v Hudebním divadle Karlín. Během své kariéry působil v orchestrech Karla Vlacha, Gustava Broma nebo Josefa Vobruby. Proslavil se hity Ona je krásná, Dívka toulavá, Dej mi pár okovů nebo Hádej, Matyldo.


Autor: LUCIE ČEVELOVÁ, KAREN MCHITARJAN
Foto AHA! – Marek Pátek, Martin Přibyl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.