Karel? Beze mě by byl nula! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Karel? Beze mě by byl nula!

Karel Hála
Karel Hála

PRAHA – Sestra zesnulého zpěváka Karla Hály (+74), Regína (84), exkluzivně promluvila o tom, jaký zpěvák ve skutečnosti byl. „O smrti svého bratra jsem se prakticky dozvěděla z televize.


Regína Hálová promluvila o svém zesnulém bratrovi

Takovou my máme rodinu,“ řekla deníku Aha! starší sestra Karla Hály Regína Hálová, které se bratr neozval dobrých deset let, přestože by bez ní nebyl nikdo.

„Karla jsem vychovala já. Když nám v roce 1942 zastřelili otce, protože byl odbojář, tak maminka nesměla pracovat, a já jsem zpěvem vydělávala na domácnost. Dokonce jsem Karlovi zaplatila konzervatoř, aby z něj něco bylo,“ vzpomíná bývalá zpěvačka, která svého bratra protlačila do Armádní opery a později i do Karlínského divadla, a tím mu vyšlapala cestičku k úspěchu. „Kdyby nebylo mě, tak by se puberty ani nedožil. Ale vždycky, když se ho ptali na dětství, tak říkal, že byl sirotek a staral se o sebe sám, což mě velmi ranilo. Kliknutím zvětšeteMusím očistit památku své maminky, která umřela dlouho po otci, a on vždycky tvrdil, že o ní přišel hned po něm,“ pokračuje paní Regina šokující výpovědi. „Vždyť mu byla i na svatbě!“

A proč se s ní přestal Hála stýkat? Kvůli penězům. „Když vyšel zákon, že pozůstalí po popravených, kterým v té době nebylo osmnáct let, mohou požádat o odškodnění, tak jsem to Karlovi zařídila. On mi pak slíbil, že mi půlku dá, protože si je vědomý, že by bez mé pomoci ničeho nedosáhl. Ale bohužel na to zapomněl. Dostal svých sto tisíc korun a už se neozval. A když jsem mu napsala dopis, tak mi odpověděl, co si dovoluju mu říkat o peníze,“ vypravuje s hořkostí Hálová, která chtěla prý jen dokázat svému okolí, že její bratr je čestný a slib dodrží.

A jak je to s Hálou a jeho dcerami? Opravdu na něj všechny tři – Charllota, Miluška i Nora kašlaly? „Vůbec ne. Ale když se Charllota vdávala, tak poslala svému otci oznámení s prosbou, jestli by ji neodvedl na radnici, ale on nedorazil. Vůbec se neomluvil a od té doby se neviděli. A když mu třeba jedna z nich zavolala, tak nebyl nikdy doma,“ uvádí na pravou míru sestra Karla Hály, která nebyla pozvána ani na dnešní pohřeb. Přesto chce dnes ve 14 hodin dát svému bratrovi ve Velké obřadní síni Strašnického krematoria poslední sbohem.


Autor: Karen MCHITARJAN


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.