Čestmír Řanda: Má strašné dluhy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Čestmír Řanda: Má strašné dluhy!

Herec Čestmír Řanda mladší má velké problémy s dluhy.
Herec Čestmír Řanda mladší má velké problémy s dluhy. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Herec Čestmír Řanda (†63) patřil mezi největší tuzemské herecké hvězdy minulého století. Jeho syn Čestmír Řanda mladší (49) se sice pokusil jít v jeho uměleckých stopách, ale spíš než nezapomenutelné role za sebou zanechává milionové dluhy a nezaplacené účty.

Herec Čestmír Řanda (†63) patřil mezi největší tuzemské herecké hvězdy minulého století. Jeho syn Čestmír Řanda mladší (49) se sice pokusil jít v jeho uměleckých stopách, ale spíš než nezapomenutelné role za sebou zanechává milionové dluhy a nezaplacené účty. Deníku Aha! se podařilo získat dokumenty, které Čestmíra Řandu mladšího usvědčují nejen z neplacení závazků, ale dokonce i z podvodu!

Finanční situace Řandy je natolik zoufalá, že není schopen platit ani účty za elektřinu. Deník Aha! má k dispozici rozsudek, který herci nařizuje uhradit přes dvacet tisíc korun za nezaplacené účty za elektřinu. Ale jelikož se syn slavného herce k úhradě neměl, musel dokonce k Řandovi přijít exekutor. „Nešlo ovšem jen o nezaplacené účty. Když jsme totiž panu Řandovi proud pro dluhy odpojili, několikrát se k síti připojil načerno. Takže není jen dlužník, ale i podvodník, který se dopustil nelegálního odběru proudu,“ říká jeden ze zaměstnanců ČEZu.

Ovšem rozhodně se nejedná o jediné Řandovy dluhy. Jejich neplacení je totiž očividně hercovým nejoblíbenějším koníčkem. S mnohamilionovými dluhy totiž skončila jeho firma El Cid, kterou vlastnil spolu s hercem Václavem Vydrou, a která prodávala zbraně. „Tam šlo o dluhy v řádech desítek milionů korun,“ prozrazuje zasvěcený zdroj. Firma je v současné době v konkurzu.

Exekuce byla uvalena i na další Řandovu firmu Country Express. „Ještě, že se toho nedožil jeho táta. Toho by taková ostuda zabila,“ smutně okomentovala Řandovy dluhy jedna z bývalých hereckých kolegyň jeho otce.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.