Amfora odletěla do Finska. Karel Štědrý - Má zašitou hlavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Amfora odletěla do Finska. Karel Štědrý - Má zašitou hlavu!

Prezident Amfory Petr Salava zkoumal Štědrého zelenou jizvu na hlavě.
Prezident Amfory Petr Salava zkoumal Štědrého zelenou jizvu na hlavě. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Legendární fotbalová Amfora vyrazila včera odpoledne z ruzyňského letiště za dalším doprodružstvím! Tentokrát do Finska, které bude 24. zemí, v níž sehraje fotbalový zápas a vystoupí pro krajany. A do Finska odletěl i Karel Štědrý (71), který si doma rozsekl hlavu.

Legendární fotbalová Amfora vyrazila včera odpoledne z ruzyňského letiště za dalším doprodružstvím! Tentokrát do Finska, které bude 24. zemí, v níž sehraje fotbalový zápas a vystoupí pro krajany. A do Finska odletěl i Karel Štědrý (71), který si doma rozsekl hlavu. „Stalo se mi to velmi kuriózním způsobem, ale nechci zveřejňovat jak. Mám tam pět stehů a pan doktor mi slíbil, že jak se vrátím, tak mi je vyndá. Chtěl jsem vypadat jako Gorbačov, on měl skvrnu rudou a já mám zelenou,“ smál se na letišti Štědrý.

Jediný, komu do smíchu nebylo, byl Josef Alois Náhlovský (55), který se bojí létání a už na letišti byl zelený a nebylo mu dobře. „Vše se bude odehrávat pod záštitou mimořádného a zplnomocněného velvyslance ČR ve Finsku Vladimíra Kotzyho a čeká nás i okružní plavba plachetnicí okolo Helsinek či malý koncert přímo v prostorách naší ambasády. A ve čtvrtek taky mezinárodní fotbalové utkání proti ZOOM Finland, což je podobný tým osobností jako Amfora. Jako host s námi vystoupí zpěvačka Vanessa Fuller, která natočila ve finštině řadu známých českých písniček,“ prozradil včera deníku Aha! na letišti prezident Amfory Petr Salava.

Amfora ve Finsku zažije i období bílých nocí! „V pátek odjedeme autobusem na vlakové nádraží Helsinky a odtud pak nočním lehátkovým vlakem do města Rovaniemi, kam vlak přijede druhý den, a my se ubytujeme v hotelu Santa Claus. Odpoledne pojedeme uličním vláčkem na okružní jízdu městem Rovaniemi a následně navštívíme Arktické muzeum. Večer je připravena originální »Laponská večeře«. Prohlédneme si i Arctic safari a lodí doplujeme na sobí farmu, kde každý obdrží po tradičním rituálu certifikát o překročení severního polárního kruhu. Taky si vyzkoušíme atraktivní rybolov na velkém jezeře a navštívíme městečko Napaprili, kde v letním období »bydlí opravdový Santa Claus«,“ pochlubil se Salava.

Mimo fotbalu sehraje Amfora v Helsinkách v tenisovém centru Talin Tenniskeskus tenisový turnaj čtyřher Helsinki Cup 2008. Na velkou severskou výpravu se tak vydali Karel Šíp, Josef Alois Náhlovský, Jan Čenský, Vladimír Čech, Lešek Semelka, Přemysl Bičovský, František Veselý, Karol Dobiaš, Karel Štědrý, ale třeba i čestní výkopáři Amfory Jitka Zelenková, Helena Vondráčková a Karel Gott. Ten si navíc chce ve Finsku odskočit i za svou nejstarší dcerou Dominikou, která tam už několik let žije u svého přítele, rockera Tima Tolkkiho.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.