Velké tajemství Pavla Vítka: V roce 1983 se oženil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Velké tajemství Pavla Vítka: V roce 1983 se oženil!

Pavel Vítek byl v polovině osmdesátých let idolem většiny dívek. Jen málokdo věděl, že je rozvedený a skoro nikdo, že je gay.
Pavel Vítek byl v polovině osmdesátých let idolem většiny dívek. Jen málokdo věděl, že je rozvedený a skoro nikdo, že je gay.

PRAHA – Ačkoliv je v současné době zpěvák Pavel Vítek (42) součástí nejznámějšího českého homosexuálního páru, jen málokdo o něm ví, že byl před mnoha lety ženatý!


A dokonce plánoval založení rodiny! „Je to dávno uzavřená kapitola v minulosti mého života. A kdyby se při natáčení televizní 13. komnaty neotevřely zapečetěné dveře z mé minulosti, nemluvil bych o tom,“ řekl deníku Aha! Pavel.

Když v roce 1986 vletěl Pavel Vítek do tuzemské pop music hitem Má svůj den, stal se idolem mnoha dívčích srdcí. A to, že je gay o něm téměř nikdo nevěděl. Ani on sám v tom tehdy neměl jasno. „V té době jsem měl řadu partnerek. Když jsem studoval DAMU, tak jsem se v roce 1983 oženil s jednou výtvarnicí. Dagmar byla o dva roky mladší a po třičtvrtě roku jsme se rozvedli. Každý jsme byli velmi vyhraněná a silná osobnost, které vedle sebe nemohly existovat. Neměli jsme žádné závazky, děti ani majetek, a tak jak rychle naše manželství vzniklo, tak i zaniklo,“ přiznává Vítek. Ženil se na pražské Staroměstské radnici a za svědka mu šel jeho spolužák z ročníku na DAMU Karel Roden. O tom, že se žení neřekl Pavel ani rodičům. „Byla to studentská záležitost a taková divoká hurá akce. Důvodem rozpadu svazku ale nebyla moje homosexualita. Je to tabu období, o kterém již nechci mluvit,“ upřesňuje zpěvák. I přes neúspěch manželství byl ale Vítek rozhodnut žít jako »normální« lidé. Kliknutím zvětšete„Jenže v momentě, kdy jsem se tak definitivně rozhodl, jsem potkal mladíka jménem Janis Sidovský,“ s úsměvem přiznává Vítek. Dlouho svůj vztah se Sidovským (38) držel v tajnosti. Nakonec se ale oba muži rozhodli svou lásku veřejně přiznat. A v momentě, kdy byl schválen zákon o registrovaném partnerství, také jako první pár oficiálně potvrdili, že uzavřou takový sňatek. Stane se tak 3. července na hradě Karlštejn. Další podrobnosti o nelehkém životním údělu zpěváka Pavla Vítka můžete vidět a slyšet v jeho velmi intimní zpovědi v rámci cyklu 13. komnata v pátek 16. června ve 20.55 na ČT1.


Autor: Miroslav GRACLÍK, Josef KOUKOLÍČEK
Foto: Repro z knihy Slavičí osudy 2, ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.