Jana Brejchová (68): Parkinsonova choroba! Veškerá natáčení zrušena! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jana Brejchová (68): Parkinsonova choroba! Veškerá natáčení zrušena!

PRAHA – Jana Brejchová (68) zápasí s Parkinsonovou chorobou! První příznaky zákeřné nemoci se u legendy českého filmu šedesátých a sedmdesátých let objevily už před časem, kdy je zhoršil stres provázející smrt jejího manžela Jiřího Zahajského (†68).


A navíc problémy se srdcem

Teď se prý ale zhoršily natolik, že paní Jana zrušila i svou účast na natáčení filmu Anglické jahody!

„Paní Brejchová nemohla natáčet ze zdravotních důvodů,“ potvrdil deníku Aha! producent Pavel Melounek. „Ano, je to pravda, můj zdravotní stav mi natáčení nedovoluje. Moc mě to mrzí, s panem režisérem Drhou jsem natočila sedm filmů, moc si ho vážím a na další spolupráci jsem se těšila,“ dodává sama Brejchová, která film odřekla pouhých pár dnů před začátkem natáčení s tím, že podstatu svých problémů nechce specifikovat. V kuloárech se však mluví nejen o postupujícím »parkinsonovi«, ale i o problémech se srdcem... Tvůrci filmu už si za ni našli náhradu, její roli na poslední chvíli převzala Nina Divíšková. Seriál Velmi křehké vztahy televize Prima pro změnu čeká letní přestávka, tam zdraví Brejchové natáčení neovlivní.

A co je vlastně Parkinsonova choroba? Jde o onemocnění nervového systému, jehož velmi nápadným příznakem je klidový třes, problémy s pohybem, chůzí a změněná řeč. Nemocní mívají i psychické obtíže, nemohou spát. Nejčastěji je způsobeno kornatěním tepen – aterosklerózou – při níž se na stěnách cév ukládají tukové látky, čímž dochází k jejich zužování a následnému špatnému prokrvení částí mozku.


Autor: (mac)
Foto Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.