Lucie Bílá - Válka o miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Lucie Bílá - Válka o miliony!

Lucii Bílou a její divadlo asi čekají pořádné starosti
Lucii Bílou a její divadlo asi čekají pořádné starosti

PRAHA – V českém šoubyznysu se schyluje k nelítostné muzikálové válce. Producent Oldřich Lichtenberg (45), který má na svědomí veleúspěšné muzikály Kleopatra nebo Tři mušketýři ve svém Divadle Broadway, se rozhodl otevřít v paláci U Hybernů novou monstrózní muzikálovou scénu.

Tou podle mnohých zničí konkurenci v čele s Divadlem Ta Fantastika Lucie Bílé (39)! Přijde Bílá o desítky milionů, které do svého divadla investovala?

Znalci poměrů mají jasno. Lichtenbergovo nové obří divadlo v centru Prahy, pořádně zatopí veškeré muzikálové konkurenci. A tou je především Divadlo Ta Fantastika, které vlastní Lucie Bílá a Petr Kratochvíl (54)! Bílá zatím sebevědomě prohlašuje, že z Lichtenberga strach nemají. „Nebáli jsme se nikdy a vzhledem k tomu, že jsme repertoárové divadlo a máme na kontě čtyři různé hry, tedy hodně barevnosti pro našeho diváka, nemusíme se bát ani teď,“ tvrdí rozhodně Bílá.

Za přímou konkurenci Ta Fantastiku odmítá označovat i Lichtenberg. „To je divadlo pro 350 diváků. My budeme mít tisíc míst. To je úplně něco jiného. Navíc dramaturgickým záměrům Ta Fantastiky jsem poslední dobou úplně přestal rozumět, a tak ho nebudu ani hodnotit,“ tvrdí Lichtenberg.

Pravdou ale je, že vztahy mezi Divadlem Ta Fantastika a Lichtenbergovým Divadlem Broadway zrovna idylické nejsou. To potvrzovala i drsná mediální přestřelka mezi Petrem Kratochvílem a skladatelem Divadla Broadway Michalem Davidem (49). Na stránkách tisku se velmi nevybíravě hádali, které z divadel je úspěšnější. „Mám pocit, že to z jejich strany byla trošku nenávist k našemu vyprodanému divadlu. Každopádně my rozhodně nejsme divadlo, které si nechává dělat reklamu v médiích za prozrazení soukromí našich hvězd. To nemáme zapotřebí,“ říká Lichtenberg.

Pro Bílou by případné problémy Ta Fantastiky znamenaly finanční katastrofu. Do divadla investovala desítky milionů korun a zisky z něj tvoří největší část jejích výdělků. Z nich financovala stavbu své vily za třicet milionů a z nich platí i vysoké provozní náklady nového domu.


Autor: Josef KOUKOLÍČEK
Foto Aha!: Dalibor PUCHTA

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.