Karel Gott má dceru, ale krátce po porodu nastaly komplikace... Ivanka krvácí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Karel Gott má dceru, ale krátce po porodu nastaly komplikace... Ivanka krvácí!

PRAHA – Předčasný porod čtvrté dcery Karla Gotta (68) – Nelly Sofie (3 dny) údajně provázely velmi vážné komplikace! „Po císařském řezu Ivana krvácela, což není obvyklé,“ řekl deníku Aha! důvěryhodný zdroj z porodnice v Praze-Podolí.


PRAHA – Předčasný porod čtvrté dcery Karla Gotta (68) – Nelly Sofie (3 dny) údajně provázely velmi vážné komplikace! „Po císařském řezu Ivana krvácela, což není obvyklé,“ řekl deníku Aha! důvěryhodný zdroj z porodnice v Praze-Podolí. Že vše nebylo tak, jak má, svědčí i fakt, že Gottova manželka přijela do porodnice na běžnou kontrolu, při které se dozvěděla nečekaný ortel ošetřujícího lékaře: „Něco se mi nelíbí, miminko musí na svět už teď hned! Ani nebudeme porod vyvolávat uměle, uděláme okamžitě »císaře«,“ měl rozhodnout lékař.

Co se mohlo stát? Odhalil snad docent MUDr. Jaroslav Feyereisl nějaký závažný problém, který by ohrozil život dítěte? Podle slov samotného Karla Gotta totiž Ivana nedorazila ve středu odpoledne do porodnice s bolestmi, ale na klasickou kontrolu. Vůbec tedy nerodila! A porod nebyl v plánu, vždyť termín měla stanovený až na 13. června. Vše bylo předčasné, o dva týdny dříve! „Jel jsem do Švýcarska, byl jsem zrovna za Mnichovem, a v tu chvíli přišla ta zpráva, že moje žena byla na běžné kontrole, na monitoru, a pan docent Feyereisl rozhodl: Hned, zůstat, miminku se chce už teď na svět!“ V porodnici ihned vypukly velké manévry. „Sestry začaly poletovat, říkaly nám, že je tady Ivana od Gotta, takže nám bylo jasné, že asi rodí. Měly doslova pohotovost,“ řekla deníku Aha! rodička Petra, která v Podolí ono středeční odpoledne byla. Variant, proč se Ivanin lékař rozhodl k předčasnému porodu, je hned několik:

K císařskému řezu se přistupuje tehdy, pokud lékař uzná, že porod přirozenou cestou není možný anebo by znamenal ohrožení matky či dítěte!
Jedním z důvodů předčasného porodu císařským řezem může být tzv. preeklampsie. Projevuje se zvýšeným krevním tlakem, otoky nebo bílkovinou v moči. Může se objevit na konci i zcela bezproblémového těhotenství. Matka je ohrožena krvácením, dítě nedostatkem kyslíku!
Dalším důvodem můžou být nesprávné průtoky v žilách placenty – miminko by tak mohlo být ohroženo nedostatkem kyslíku!
Císařský řez se také provádí v případě, že maminka má těhotenskou cukrovku!

Sám Karel Gott přesně neví, jak porod probíhal! „Já si myslím, že bez komplikací, alespoň jak jsem hovořil s panem docentem,“ tvrdí zpěvák, který včera odletěl do Německa, kde dnes a zítra koncertuje. Vypadá to ale, že něco tají! „Ivanku po porodu převezli na jednotku intenzivní péče, což je po císařském řezu běžné, ale co já vím, tak hodně krvácela a to zase normální není. Nějaké komplikace tam rozhodně byly,“ dodává náš zdroj z Podolí. Možná i proto Ivana i druhý den po porodu tajemně mlčí, nezvedá svůj mobil ani nereaguje na zaslané SMS zprávy.

Gott se za rodinou vrátí v neděli večer a v polovině příštího týdne by si pak mohl manželku Ivanu a malou Nelly Sofii odvézt domů. „Záleží to ale na pozorování a na panu docentovi,“ připouští Gott, že můžou být holky v porodnici déle!


Autor: (rep)
Foto Aha! – Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.