Bílá a umírající Hannig: Odpuštění před smrtí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bílá a umírající Hannig: Odpuštění před smrtí!

Hannig, trpící rakovinou prostaty, se s Lucií setkal po dvaceti letech.
Hannig, trpící rakovinou prostaty, se s Lucií setkal po dvaceti letech.

PRAHA – V českém showbyznysu je o jednu nevraživost méně! Lucie Bílá (42) se totiž po letech smířila se svým objevitelem, hudebníkem Petrem Hannigem (62)! Proč tak náhle? Hannig se před několika týdny v deníku Aha! smutně svěřil, že mu lékaři diagnostikovali rakovinu prostaty, a dávají mu rok a půl života.


A Lucie se chytla za nos, starému umírajícímu muži, s nímž po celá desetiletí neměla příliš vřelé vztahy, zavolala a pozvala jej na svůj nový muzikál. Deník Aha! byl u toho!

Právě Hannig v polovině osmdesátých let složit hit Neposlušné tenisky a z neznámé švadlenky Hany Zaňákové udělal hvězdu Lucii Bílou. Ani ne po roce od něj ovšem Lucie utekla a od té doby jejich vztahy nebyly zrovna nejlepší. Před měsícem jsme s ním otiskli otevřený rozhovor, ve kterém zalitoval, že Lucii objevil, přesto o ní ale mluvil hezky a dokonce přiznal, jak ji musel na hotelích zamykat na pokoji, aby ji uchránil před lačnými muzikanty. A promluvil i o svém boji s rakovinou prostaty. „Výsledky poslední histologie nebyly příznivé, lékaři mi dali čtyři roky. Dva a půl jsou z toho už pryč, zbývá mi rok a půl života. Raduju se z každého dne, který prožiju,“ přiznal Hannig.

Pak ale jeho srdce znovu zaplesalo štěstím, a veškerá nenávist byla zapomenuta! Lucie se po přečtení rozhovoru zastyděla, a hned nás kontaktovala s prosbou o číslo na Petra Hanniga. Nejenže mu napsala děkovnou esemesku, ale pozvala ho i do svého Divadla Ta Fantastika na svůj nejnovější muzikál Němcová! A tam došlo za naší přítomnosti k usmíření! „Pozvání od Lucky mě mile potěšilo, protože jsem ho vůbec nečekal,“ přiznal deníku Aha! Hannig. A pozadu nezůstala ani Lucie! „Moc mě těší, že Péťa mé pozvání přijal. Na Němcové! mi totiž záleží a jsem hodně zvědavá na jeho názor. Je to člověk, který mi pomohl s mými prvními pěveckými krůčky a to se nezapomíná,“ slzela před představením Lucie. A zklamaný Hannig nebyl ani po představení. „Vynikající pěvecký i herecký výkon Lucie Bílé a dalších sólistů. Představila mě publiku před představením a po něm za mnou lidé chodili a děkovali mi, že jsem ji objevil,“ rozplýval se umírající muzikant. Roky vzájemného přehlížení jsou zapomenuty...


Autor: MIROSLAV GRACLÍK, PETR MACEK
Foto Aha! - Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.