Předpremiéra Němcové! Lidé utíkali vyděšení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Předpremiéra Němcové! Lidé utíkali vyděšení

Lucie Bílá alias Božena Němcová byla opět bez chyby.
Lucie Bílá alias Božena Němcová byla opět bez chyby.

PRAHA – Lucie Bílá (42) alias Božena Němcová a lidé utíkali z předpremiéry! Jen opravdu hodně zvláštní a silné povahy dokáží vydržet ten nápor deprese, který se na publikum valí v tříapůlhodinové inscenaci Němcová!, jež měla včera večer premiéru.


„Je to těžké představení, to je taková schíza, která vlastně nemá konce,“ řekl o první přestávce zpěvák Vilém Čok. To ale ještě netušil, co ho čeká v druhé půlce. To se bohužel nedozvěděla ani půlka publika, která přišla na předpremiéru, protože v průběhu první části vyděšeně utíkali z Divadla Ta Fantastika. I přes naprosto excelentní výkon Lucie Bílé a skvělou hudbu jejího manžela Václava Noida Bárty odcházeli lidé z představení s dosti smíšenými pocity, snad možná i s myšlenkou na spáchání sebevraždy!

„Tak řekněte, udělali jsme něco špatně?“ dotazovala se hned po představení Lucie Bílá. A hrstka lidí, co vydržela do konce, zarytě mlčela. Režisér Jiří Pokorný se pustil do dost odvážného počinu, který většina lidí na nedělní předpremiéře neocenila tak, jak by si asi hlavní hrdinové i samotní tvůrci představovali. „Ta druhá část je naprosto šílená, a hlavně je to úmorně dlouhé,“ shodli se diváci.


Autor: (kre)
Foto Aha! – David Kundrát

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.