František Sahula (†45), zpěvák a bývalý kytarista skupiny Tři sestry, je mrtvý: Utloukli ho kvůli tisícovce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

František Sahula (†45), zpěvák a bývalý kytarista skupiny Tři sestry, je mrtvý: Utloukli ho kvůli tisícovce!

František Sahula
František Sahula (www.sahula.cz, ČTKReprofoto TV Nova)

PRAHA – Zpěvák a bývalý kytarista legendární skupiny Tři sestry František Sahula (†45) byl brutálně zavražděn! V pátek ráno našel jeho k nepoznání zohavené tělo chatař v osadě Skuheř v okrese Praha-východ. Už v sobotu měli ale středočeští kriminalisté pachatele.


Brutálně zavražděn!

Zpěvák a bývalý kytarista legendární skupiny Tři sestry František Sahula (†45) byl brutálně zavražděn! V pátek ráno našel jeho k nepoznání zohavené tělo chatař v osadě Skuheř v okrese Praha-východ. Už v sobotu měli ale středočeští kriminalisté pachatele...

Obličej zřízený k nepoznání, tělo zkopané, všude krev. Kopali ho, dupali po něm, ubili ho k smrti. Tak násilně zemřel v noci na pátek. Jenže jen chvíli poté, co se tělo našlo, rozjela policie velké pátrání.

„Kriminalisté zjistili, že ve čtvrtek večer seděl v baru v nedaleké Kamenici,“ uvedla tisková mluvčí středočeské policie Soňa Budská. Pak už nebylo těžké zjistit, že se tu Sahula bavil i se třemi mladíky. Rozuzlení pak přinesl jejich následný výslech... Mladíci nejprve zapírali, pak se do svých výpovědí úplně zamotali, až pravda vyšla najevo. Policisté nakonec zatkli dva z trojice (20 a 18), kteří se na brutální vraždě podíleli. „Většina úderů byla vedena na hlavu,“ doplnila Budská.

Motiv vraždy se stále šetří. Přesto mohlo jít podle kriminalistů o loupežné přepadení. Mladíci totiž Sahulu obrali o 1000 korun. To, že je u sebe měl, viděli, když platil v baru. Pak už si na něj jenom počkali...

František Sahula 8. 4. 1963 – † 30. 4. 2008
(Takto popsal v jednom rozhovoru svůj život...)
  • Vzdělání: výtvarný institut – umělecká fotografie, předtím dělník
  • Záliby: fotografie, PC, blondýny, pokud možno ze severních Čech
  • Stav: ženatý – blondýna ze severních Čech a tři děti v posledním manželství
  • Oblíbený film: Pulp Fiction
  • Oblíbené jídlo: fazole v čemkoli s česnekem, cokoli s rýží
  • Oblíbené pití: pivo v jakémkoli množství, tvrdé už ne, víno minimálně
  • Oblíbená kapela: Ramones
  • Sport: dříve lezení po skalách, teď lidem na nervy
  • Zvíře: činčila, tři děti, manželka

František Sahula působil od roku 1991 ve skupině František Sahula & Synové výčepu, ale často hrál i se skupinou Tři sestry. Proslavil ho legendární videoklip »Průša je úchyl« kapely Hagen Baden Lou Fanánka Hagena – Sahula v něm hrál úchyla. Populární postavičku pak využily i Tři Sestry na albu Průša se vrací. Sahulova smrt není jedinou tragédií v historii kapely Tři sestry. Před několika lety při bouračce zemřel její bubeník zvaný Hadr.

Zrovna se vrátil z vězení...

František Sahula nebyl žádné neviňátko. Nikdy se netajil pozitivním vztahem k alkoholu, kvůli dluhům a neplacení alimentů si začátkem letošního roku dokonce odseděl dva měsíce ve vězení. Na svých internetových stránkách se chystal sepsat zážitky z věznice, kde stvořil i celou novou desku s titulní skladbou Nouzovej východ. Sám o ní napsal: „Je to totální bomba! Jak si dám do pořádku práci, hned se chci pustit do natáčení... Jinak budete překvapeni, jak mi to hraje – v kriminále jsem poslední dva měsíce nedělal nic jiného, než chodil do posilovny a cvičil na kytaru... Zdravím všechny – a nedělejte takové kraviny, jako já...“

„S hlubokým zármutkem oznamujeme, že náš kamarád a bývalý kytarista Tří sester František Sahula dnes v noci za tragických okolností zahynul. Přejeme mu žádné stíny na duši!“
Oznámení na internetové stránce kapely Tři sestry

Z diskusí čtenářů na internetových stránkách:

Becx: Odpoledne jsem s Frantou ještě mluvil, byl plný života a odhodlání začít nový život... nenacházím slov... tohle se nemělo stát !!! Nikdy na tebe nezapomenu!
DeadZed: Zabít třem malým dětem tatínka kvůli zkur***** prachům? Doufám, že dostanou aspoň patnáctku!
MrScully: Neplatil alimenty a kvůli tomu taky seděl! Ale s tím vražda asi nesouvisí, spíš měl další dluhy nebo někomu balil ženskou. Každopádně takováhle smrt je krutá! Dneska Frantu zapijeme.
Mlha: Budeš nám tady chybět, upřímnou soustrast všem pozůstalým a fandům… Pozdravuj tam Hadra!
Kakawo: Franta Sahula byl, je a bude v mém srdci českým punkovým králem a bohem, nikdy na něho nezapomenu, čest jeho památce.
Pepa Pražák: Dej si tam nahoře za nás jedno! Snad ti tam bude líp jak tady!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.