Vítová má dceru Sofii - Rodila deset hodin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vítová má dceru Sofii - Rodila deset hodin!

Šťastní rodiče Romana a Petr Jáklovi mají z prvorozené dcery Sofie velkou radost.
Šťastní rodiče Romana a Petr Jáklovi mají z prvorozené dcery Sofie velkou radost. (Aha! – Martin Hykl, ara)

PRAHA – Rosnička Romana Jákl Vítová (30) a její manžel Petr Jákl (32) mají dceru Sofii! Ta přišla na svět ve středu večer, celých dvanáct dnů před termínem, který měl být až 28. dubna. „Porod byl dlouhý a náročný, trval deset hodin a skončil kvůli bezpečí miminka císařským řezem,“ prozradila deníku Aha! Romana. Při porodu neměla napíchnutý epidurál, proto rodila v narkóze.

Do porodnice v pražském Podolí byla Romana přijata už v úterý v noci. Měla totiž křeče v podbřišku, které se opakovaly každých pět a půl minuty. Byl to ovšem planý poplach. Z Podolí rosničku ale už nepustili, začala jí totiž odtékat plodová voda. Další kontrakce se dostavily ve středu během dne a malá Sofie spatřila světlo světa ve 20.45 hodin večer. Vážila 3,21 kilogramů a měřila 50 centimetrů.

„Pořádně mě potrápila,“ usmívá se dnes už šťastná maminka, jejíž manžel Petr Jákl byl celou dobu vedle ní. „Zvládl to ve zdraví, dělal mi masáže a byl mi velkou oporou,“ říká Romana. Ta si v nemocnici ještě několik dnů poleží, domů s malou Sofií půjde až po víkendu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.