Nejslavnější princové - Tihle tři ještě žijí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nejslavnější princové - Tihle tři ještě žijí!

Jak vypadají tři legendární princové teď? (zleva) Pavel Trávníček, Lubomír Lipský a Miloš Nesvadba.
Jak vypadají tři legendární princové teď? (zleva) Pavel Trávníček, Lubomír Lipský a Miloš Nesvadba. (showpix, ara)

PRAHA – Tři nejslavnější žijící filmoví princové! Pavel Trávníček (57), Lubomír Lipský (84) a Miloš Nesvadba (82). Právě tito oblíbení princové si dali rande v televizi při natáčení televizního pořadu Hvězda mého srdce. Při pohledu na stále stejně vypadající prince se dalo jen konstatovat, že pánové se po letech skoro vůbec nezměnili.

Ne náhodou se stále vitální herci sešli, aby se utkali o diváckou přízeň v anketě České televize, která natáčela pořad Hvězda mého srdce. Legendární herci se při navlékání do kostýmu opravdu bavili. „Hrál jsem nosatého blonďáčka s ofinkou, do něhož se Krasomila rozhodně zamilovat nemohla,“ smál se Miloš Nesvadba, který zavzpomínal na léta, kdy byl ještě mladík.

„Krásná Pyšná princezna byl můj první film, ve kterém jsem hrál. Režisér Zeman mi nabídl roli prince ze Země zapadajícího slunce. Můj velký záběr se točil na Barrandově, kde byla postavena celá zámecká síň. V šatně jsem byl s Vláďou Rážem, velkým kamarádem. Oblékli nás a odvedli do maskérny. Já jsem dostal jen paruku, líčit mě vlastně nemuseli, hrál jsem sám sebe – jak chtěl pan režisér. To Vláďa Rážů byl v maskérně dlouho. On byl krásný a aby byl ještě krásnější, trvalo to. Škoda, že si Alenka nevybrala z princů raději mě,“ vzpomínal Miloš Nesvadba, který si za uplynulých padesát let užil herectví víc než dost. Na Pyšnou princeznu se však vždycky rád podívá. „První role je první role. I když jsem nehrál zrovna prvního milovníka, ale postavu spíše politováníhodnou,“ dodal s notnou dávkou nostalgie.

  • PAVEL TRÁVNÍČEK
    v pohádce Tři oříšky pro popelku (1973) zahrál prince tak výtečně, že na něho může jen málokdo zapomenout.
    Tehdy mu bylo 23 let…
  • LUBOMÍR LIPSKÝ
    v pohádce Byl jednou jeden král (1954) bohužel žádnou z princezen nezaujal.
    Tehdy mu bylo 31 let…
  • MILOŠ NESVADBA
    v pohádce Pyšná princezna (1952). Jako Princ ze Země zapadajícího slunce pyšnou Krasomilu neuhranul pohledem.
    Tehdy mu bylo 27 let…

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.