Televizní noviny v ohrožení - Reportéři utíkají z Novy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Televizní noviny v ohrožení - Reportéři utíkají z Novy!

Z Novy už mimo jiných odešli reportéři Michaela Urbanová...
Z Novy už mimo jiných odešli reportéři Michaela Urbanová...

PRAHA – Ve zpravodajství televize Nova to zase pořádně vře! Výpověď totiž dali jedni z nejdůležitějších lidí z redakce, která připravuje nejsledovanější televizní zpravodajství v zemi – Televizní noviny. „Kvůli neshodám s nadřízenými se rozhodli odejít dva vedoucí vydání Televizních novin.

Kam? K Pavlu Zunovi do konkurenční Primy

To jsou lidé, kteří v podstatě rozhodují o tom, jak Televizní noviny vypadají,“ prozradil náš zdroj z televize. Co přesně se v redakci odehrálo, že to skončilo podáváním výpovědí?

„Řada lidí tady má dlouhodobé problémy s šéfredaktorem Petrem Mrzenou. Právě on byl také důvodem, proč se rozhodli odejít vedoucí vydání Žaneta Pilařová a Petr Semecký,“ prozrazuje kolegyně obou novinářů, kteří kvůli Mrzenovi odcházejí. Pilařová se Semeckým ale rozhodně nejsou prvními, kteří kvůli šéfredaktorovi Mrzenovi z Novy mizí. V minulosti už odešli například reportéři Martin Krpač a Míša Urbanová. „Oba už nastoupili k Pavlu Zunovi na Primě,“ naznačuje náš zdroj. Urbanová by měla v »primáckém« zpravodajství dělat novinky – bulvární blok, který bude přinášet zprávy ze společnosti.

Ale pohyb na trase Nova – Prima ovšem funguje i druhým směrem. „Z Primy na Novu přišli pánové Šuba a Vrána, kteří tam také dělali zpravodajství. Úsměvné je, že oba je chtěl přitom Pavel Zuna z Primy propustit, ale na Nově je vzali s otevřenou náručí,“ kroutí hlavou jeden ze zaměstnanců Novy. „Jde o to, že s Mrzenou je tady nespokojena drtivá většina jeho podřízených a Pavel Zuna to dobře ví, takže se dá očekávat, že z Novy na Primu brzo odejdou další schopní lidé,“ uzavírá náš zdroj.

A co na to tisková mluvčí Novy Veronika Šmítková? Do uzávěrky tohoto vydání na nášemail nereagovala a nezvedala ani telefon.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.