Thálie 2007 plná lazarů: Umělci si stěžovali na zdraví - Spousta operací! Kolaps! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Thálie 2007 plná lazarů: Umělci si stěžovali na zdraví - Spousta operací! Kolaps!

Jaroslav Čejka se nedokázal udržet na nohou, ani když ho podpírali dva lidé. Ze schodů se musel nakonec sešoupat po zadku.
Jaroslav Čejka se nedokázal udržet na nohou, ani když ho podpírali dva lidé. Ze schodů se musel nakonec sešoupat po zadku. (Aha! – David Kundrát, Dalibor Puchta a Martin Hykl)

PRAHA – Snad nejdůležitější každoroční okamžik v životě herců – udělování Cen Thálie 2007 se letos bohužel stalo místem setkání lazarů a vážně nemocných.

Zatímco Vilma Cibulková doma bojovala s vážnou virózou a musela odříct účast, baletní mistr Vlastimil Harapes si musel vyprosit dovolenku v rehabilitačním centru, kde momentálně pobývá a zpamatovává se z vážné operace páteře. Mim Čejka se sotva držel na nohou a hodně zdrceně hovořil o operaci, která ho čeká. Výměna kolenního kloubu je nevyhnutelná! Herec Lubomír Lipský se přiznal, že je naživu jen díky lékařům. Samotní držitelé letošních cen Thálie naštěstí přišli ve skvělé kondici. Simona Stašová a Erik Pardus si převzali cenu za mimořádný činoherní výkon a v muzikálu zaujali porotu Pavla Břinková a Petr Štěpán.

Mim Čejka: Vážná nemoc kloubů a on nemůže na operaci!

PRAHA – Špatné koleno a ukrutné bolesti! Musejí ho podpírat dva lidé. Mima Čejku (72) čeká velmi vážná operace, kvůli na smrt nemocné mámě ji však musí neustále odkládat. „Kvůli matce nemůžu do nemocnice, protože k ní nikoho nemám. Musí mi vyměnit nohu, kloub v koleně a stopětiletá matka je na tom bohužel ještě hůř než já, je ležák, skoro vůbec se nehýbe, kdo by se o ni postaral,“ svěřil se deníku Aha! Čejka, který si v sobotu přezval Cenu Thálie 2007 za celoživotní taneční mistrovství. Roztřesený stařík se bohužel pohybuje jen velice obtížně. I těch několik málo kroků, co musel vystoupat na pódium, pro něj bylo doslova utrpením. Dolů už se musel sesunout po zadku, schody prostě Čejka nesešel, a to ani ve chvíli, kdy se ho snažili na nohou udržet dva lidé. Tanečník si navíc postěžoval na nedostatek peněz. „Na kontě nemám nic, teď se odevzdávaly daně, to byla taky tragédie,“ prozradil ostravský rodák, který se většině pamětníků vybavujte s jedinečnou pantomimickou etudou Slepice.

Harapes bude v urně zvonit: V páteři má osm šroubů. Neuposlechl rad lékaře

PRAHA – Hazarduje se životem! Před šesti týdny absolvoval Vlastimil Harapes (61) vážnou operaci páteře, ve které má vložených osm šroubů, a místo aby rehabilitoval a odpočíval, uprosil lékaře, aby mohl na večírek a slavnostní vyhlášení Cen Thálie. O život mu však šlo hlavně hned po operaci. „Rozhodně to nebyla legrace, pět dnů po zákroku jsem myslel, že umřu. Měl jsem oteklý krk, dusil jsem se, museli mi odsávat krev, protože jsem měl obrovský výron na celých prsou,“ prozradil deníku Aha! Harapes, který má na krku deseticentimetrovou jizvu po titanových šroubech, které mu byly implantovány do těla. „Ty už tam zůstanou navždy, takže je dost dobře možné, že budu zvonit v urně,“ smál se Harapes, který chce i přes zákazy lékařů začít koncem dubna znova pracovat. „Já doufám, že by jim to nemuselo vadit, je to role starce, nic náročného,“ brání se Harapes, který si za operaci může sám, protože s bolestmi dlouho otálel. Jak sám přiznal, vůbec to nemuselo skončit tak složitou operací.

Zdravotní kolaps Cibulkové

PRAHA – Těžká viróza zhatila plány herečce Vilmě Cibulkové (45). V sobotou večer se její zdravotní stav zhoršil natolik, že se musela omluvit ze slavnostního večera Thálie 2007, kde měla předávat jednu z cen. „Komplikace nastaly už v pátek večer, kdy Vilma byla donucena zrušit jedno přestavení, viróza a vysoké teploty jí nedovolily vůbec vylézt z postele, není na tom zdravotně dobře a proto vyslala jako náhradu mě,“ řekl ředitel divadla Ungelt Milan Hein, který si jako doprovod přivedl svou dlouholetou kamarádku Martu Kubišovou.

CENY THÁLIE 2007

  • Zvláštní cena Thálie
    Vlasta Chramostová
  • Ceny Thálie za celoživotní mistrovství
    Jaroslav Čejka (balet), Václav Zítek (opera), Ilja Racek (činohra)
  • Činohra
    Simona Stašová, Erik Pardus
  • Balet
    Nikola Márová, Michal Štípa
  • Opera
    Anda-Louise Bogza, Gianluca Zampieri
  • Muzikál
    Pavla Břínková, Petr Štěpán

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.