Ondřej Neff: Vraha mé dcery mi je hluboce líto! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ondřej Neff: Vraha mé dcery mi je hluboce líto!

PRAHA – Ondřej Neff (62), novinář, spisovatel sci–fi a partner herečky Ljuby Krbové (49), se na svém internetovém serveru Neviditelný pes vyznal z pocitů bezprostředně poté, co mu ve čtvrtek ve 14.20 policisté oznámili, že.


● Co bude s jeho vnučkou?
● O setkání s vrahem
● O setkání s jeho rodiči

PRAHA – Ondřej Neff (62), novinář, spisovatel sci–fi a partner herečky Ljuby Krbové (49), se na svém internetovém serveru Neviditelný pes vyznal z pocitů bezprostředně poté, co mu ve čtvrtek ve 14.20 policisté oznámili, že jeho pohřešovaná dcera Irena je mrtvá, a že ji zabil a v lese zahrabal její manžel Robert Neff Novák.

„Tváří v tvář Jemu. Jemu? Mám na mysli muže, který je podezřelý z vraždy mé dcery Ireny. Večer ho přivedla policie, aby identifikoval, kterým krumpáčem a kterým rýčem pohřbil tělo mé zavražděné dcery. Taky jim měl ukázat jednu elektrickou šňůru, jen si mohu domýšlet, k čemu ji použil,“ popisuje Neff tragické okamžiky života své rodiny.

„Stál jsem opodál, když ho vedli od branky k domu. Měl na rukou pouta, dva muži ho podpírali. Trojice šla rychle, policisté pevným, on vratkým krokem. Nevím, jestli mě viděl, třebaže jsem stál na dva metry od něho. Cítil jsem vůči němu hlubokou lítost, v podstatě stejnou, jako pociťuji nad skonem dcery. A jak lituji jeho rodiče, s nimiž jsem se dnes také setkal, jsou zdrceni, zoufalí, odevzdaní, zmarnělí. Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteA myslím na to, jaké chyby vedou k takovému činu, kolik vrstev nedobré vůle a špatných vlastností. A nemysleme si, že jsou přítomny jen v člověku, který došel tak daleko jako On. Máme je v sobě všichni,“ dodává známý spisovatel.

Manžel Neffovou údajně zabil už 23. února v jejich společném bytě po manželské hádce. Poté ji převezl v osobním autě do lesa poblíž Rudné ve Středočeském kraji, kde ji zakopal. Její osobní věci hodil v igelitové tašce do Vltavy nedaleko Radotína. Podle mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánky Zenklové bylo pravděpodobnou příčinou její smrti uškrcení. Počátek vazby stanovil soud na 12. března. Pražští kriminalisté pokračují ve vyšetřování. Nařídili i soudní pitvu.


Autor: (mac)
Foto Aha! – Alexandr Malachovský, http://irena.neff.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.