Štefan Margita: Operace páteře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Štefan Margita: Operace páteře!

Štefan Margita
Štefan Margita

PRAHA – Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech! Jen několik dní poté, co pohřbil svého otce Jána (†85), musel manžel Hany Zagorové (61), operní pěvec Štefan Margita (51), podstoupit nečekanou operaci páteře.


Podle Zagorové krátce předtím vyvrcholily jeho dlouhodobé potíže s vyhřezlými ploténkami, které se zhoršily nedávným stresem ze zkoušek ve Španělsku a ze smrti otce.

„V úterý ráno jej operovali, a ve středu ho převezli na neurochirurgické oddělení docenta Bojara. Zatím nevíme, jak dlouho v nemocnici zůstane. Operace byla náročná. A bohužel kvůli ní musel vzdát premiéru inscenace, kterou v Barceloně zkoušel,“ říká Zagorová.

Margitu operovali v pražské motolské nemocnici pomocí unikátního systému »matrix«, který minimalizuje zásah do svalové tkáně pacienta, a tudíž i pooperační bolesti. „Říkáme mu matrix. Díky tomuto souboru nástrojů jsme schopní se k postiženému místu dostat skrz maličký otvor v tkáni. Operovali jsme vlastně skrz ocelovou trubku a pomocí mikroskopu,“ vysvětlil deníku Aha! jeden z operatérů, neurochirurg Jiří Steindler. Kliknutím zvětšeteSpolečně s ním Margitu operoval MUDr. Lubomír Pekař.

Kliknutím zvětšetePodle dalších zdrojů si Margita v Motole poleží nejméně týden, pak ho čeká rehabilitace. „Už delší dobu si stěžoval na bolesti zad v oblasti bederní páteře, jeho stav se zhoršil koncem února při zkouškách inscenace Tannhäuser v Barceloně. V polovině minulého týdne se vrátil kvůli úmrtí svého otce a o víkendu se objevily problémy s pohybovým ústrojím,“ dodává k informacím Zagorové její manažer Janis Sidovský na svém webu www.colourplanet.cz. Margita by se na jeviště měl vrátit v polovině dubna v Berlíně, nebo nejpozději od 12. května, kdy začíná hostovat v opeře v kalifornském San Francisku.


Autor: Petr Macek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.