Stanislav Fišer: Nemůžu mluvit, tak píšu na tabulku! A natáčím seriál! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Stanislav Fišer: Nemůžu mluvit, tak píšu na tabulku! A natáčím seriál!

Stanislav Fišer a Dana Morávková
Stanislav Fišer a Dana Morávková (Aha! – Martin Hykl)

PRAHA – Kamera, klapka, akce! Stanislav Fišer (76), legendární dabér náčelníka Apačů Vinnetoua, se lehce chvěje napětím, ale hraní je jako plavání – nedá se to zapomenout. Herec, který se porval s rakovinou hrtanu a přišel kvůli ní o hlas a chuť, stojí opět po letech před kamerou!

Kamera, klapka, akce! Stanislav Fišer (76), legendární dabér náčelníka Apačů Vinnetoua, se lehce chvěje napětím, ale hraní je jako plavání – nedá se to zapomenout. Herec, který se porval s rakovinou hrtanu a přišel kvůli ní o hlas a chuť, stojí opět po letech před kamerou!

A to jen díky seriálu televize Prima Velmi křehké vztahy, do nějž mu scenáristky Jitka a Kateřina Bártů napsaly roli na tělo – němého! A už přichází herečka Dana Morávková, s ní Fišera čekají hned tři obrazy. „Dobrý den, pamatujete si na mě? Kdysi jsme spolu hráli v Andělské tváři,“ představuje se mu Morávková, a starý herec se usmívá jako sluníčko. A píše fixkou na speciální mazací tabulku, přes kterou komunikuje, vzkaz. Ten je ale jen pro Daniny oči.

Deníku Aha! se zase Stanislav Fišer svěřil se svými bezprostředními pocity. „Němý se hraje lehce, když sám představitel je němý,“ usmívá se a hned pokračuje v psaní. „Kameramani tu mají omezené možnosti, ale je tu prima parta, prima pohoda a mám vynikající maskérku. Prostě prima na Primě. A v cateringu tu vaří jako v Alcronu za první republiky,“ pochvaluje si herec, který se v seriálu představí jako starý pan Lang, otec Martina Preisse, na přelomu března a dubna.


Ukázka ze seriálu Velmi Křehké Vztahy:

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.