Zpověď utajeného přítele Venduly Svobodové: Karel něco tušil... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zpověď utajeného přítele Venduly Svobodové: Karel něco tušil...

Vendula Svobodová měla mít v nemocnici Motol za přítele lékaře Zdeňka Hříbala.
Vendula Svobodová měla mít v nemocnici Motol za přítele lékaře Zdeňka Hříbala. (Aha! – Marek Pátek, ČTK)

PRAHA – Celé jaro strávila před osmi lety Vendula Svobodová (35) v pražské nemocnici Motol: Její Klárka (†4,5) tu neúspěšně bojovala proti zhoubné leukémii. A právě zde podle všeho našla zdrcená Vendula náhradu za svého muže Karla Svobodu (†68). O údajném milenci z Motola se hovoří už dlouho, ale teprve teď jeho jméno prasklo.

Proti neúprosném osudu Svobodová prý tehdy bojovala v náruči tamního primáře dětské sonografie Zdeňka Hříbala (49)! Ale je to pravda? Sám primář nyní poprvé promluvil exkluzivně pro Nedělní Aha!

Právě on má být tím lékařem, o kterém v jednom ze svých prohlášení namířených proti nevlastní matce Vendule hovořil syn záhadně zesnulého skladatele Petr Svoboda. „Ve své připravované knize můžete napsat o Vašem milostném poměru s lékařem z motolské nemocnice, se kterým jste udržovala dlouhodobý vztah v období, kdy umírala malá Klárka. Bohužel nejen otec o tomto poměru věděl,“ psal Vendule v září loňského roku Petr Svoboda.

Zdroj z motolské nemocnice, který pochází z nejbližšího okolí doktora Hříbala, je ale adresnější. „Že se Hříbal stal přítelem Svobodové, bylo tehdy veřejným tajemstvím. Věděli o tom jak lidé z nemocnice, tak kolegové Zdeňka v kapele Bílá nemoc, ve které hraje,“ tvrdí.

Lékař, který je ženatý a má tři děti, ale »techtle mechtle« s Vendulou popírá. „Je to absolutní nesmysl. Bylo by to i nemístné, abychom já, nebo kdokoli z mých kolegů v době, kdy Klárka umírala na přístrojích, měli něco s její matkou. Pamatuji si ale, že i Karel Svoboda Vendulu často napadal, že když v nemocnici tráví tolik času, určitě si tu musela někoho najít,“ brání se primář Hříbal. Ten se s nemocnou Klárkou potkával při vyšetřeních a jeho oddělení zase díky Vendulině nadaci Kapka naděje získalo dvě léčebná lůžka.

„Asi vím, kdo vám to tvrdí. Buď je to člověk, který závidí a sám je neúspěšný, a proto tak lže, nebo to má ještě z té doby od Karla Svobody. Oba jsou mimo,“ tvrdí Hříbal.

Náš zdroj si ale stojí za svým. „Je jasné, že on i Vendula to budou popírat. Zvlášť v době, kdy vyšla ta skandální knížka o Karlových milenkách, kam Vendula jaksi zapomněla nahlásit svoje mnohem větší prohřešky,“ tvrdí muž z motolské nemocnice, který si nepřál být jmenován. Celá kauza ale každopádně ještě zdaleka nemá konce!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.