Zíma se bojí o manželku! Třikrát za noc volal S.O.S.! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zíma se bojí o manželku! Třikrát za noc volal S.O.S.!

Josef Zíma má o těžce nemocnou manželku Evu Klepáčovou strach!
Josef Zíma má o těžce nemocnou manželku Evu Klepáčovou strach! (ČTK)

PRAHA – Na Bílé hoře je v poslední době hodně rušno! Záchranka totiž vyráží k domu, kde bydlí dechovkový král Josef Zíma (75) i třikrát za noc. Jeho manželku Evu Klepáčovou (73) sužují astmatické záchvaty, a tak mají lékaři plné ruce práce!

Na Bílé hoře je v poslední době hodně rušno! Záchranka totiž vyráží k domu, kde bydlí dechovkový král Josef Zíma (75) i třikrát za noc. Jeho manželku Evu Klepáčovou (73) sužují astmatické záchvaty, a tak mají lékaři plné ruce práce!

Kvílivý zvuk sirén vozu záchranné služby se v ulici, kde bydlí legendární zpěvák Josef Zíma s manželkou Evou Klepáčovou, stal pravidelností. Legendární princ Radovan z pohádky Princezna se zlatou hvězdou téměř každou noc volá o pomoc záchranku k dusící se ženě. „Není to nic zásadního,“ snaží se mlžit o zdravotním stavu své paní Pepíček Zíma. Jenže sousedé tvrdí pravý opak! „Záchranka tady v poslední době byla i třikrát za noc. Paní Klepáčová vždycky dostala záchvat, pan Zíma je zavolal, aby ji ošetřili,“ přiznávají sousedé s tím, že kvůli strachu o manželku chřadne i sám Zíma.

Co je astma?

Neutišitelný kašel, při kterém pacient lape po dechu a dusí se, nebo má pocit, že má na plicích obrovský balvan. „Astmatici jsou nejčastěji alergici, u nichž se neléčená nebo nesprávně léčená alergie změní v astma, chronický zánět dýchacích cest,“ vysvětluje plicní lékař Jiří Homolka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.