Šteindler válčí s těžkou nemocí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Šteindler válčí s těžkou nemocí

Milan Šteindler (vpravo) v současné době bojuje s únavovým syndromem.
Milan Šteindler (vpravo) v současné době bojuje s únavovým syndromem.

PRAHA – Únavový syndrom! Tak se jmenuje vážné onemocnění, se kterým teď válčí herec a režisér Milan Šteindler (50). „Klasická medicína úplně přesně neví, jak si s touhle chorobou poradit, a tak jsem se rozhodl použít čínskou medicínu,“ přiznává Šteindler.


„Jezdím do Budějovic k jednomu léčiteli, který se čínskou medicínou zabývá, ale zároveň je i normálním lékařem. Základem čínské medicíny je rozlišování potravin na ty, které člověka vysušují a zavlažují, a které člověka zahřívají a naopak ochlazují. A každý člověk potřebuje něco jiného,“ vysvětluje populární herec. „Mně prý nesvědčí například syrové ovoce a zelenina, ideální jsou pro mě obiloviny a určitý typ luštěnin ve spojení se speciálním kořením. Koupil jsem si tak třeba hyacintové fazole, kilo za 750 Kč,“ říká Šteindler. Ten se také přiznal, že nejblíže smrti byl zřejmě před lety v Jihoafrické republice. „Tehdy nás v Pretorii okradli. Náš řidič, který byl ze Zimbabwe, nám ale řekl, že jsme měli velké štěstí. V Zimbabwe vás prý okradou obvykle o všechno, kdežto v Jihoafrické republice je tradicí člověka nejprve zabít a pak teprve okrást o všechno. Zkrátka jsme měli štěstí v neštěstí,“ pochlubil se Šteindler strašidelnou historkou.


Autor: (efk)
Foto Aha! – Marek Pátek


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.