Velká čistka v divadle: Stropnický dělá místo pro Žilkovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Velká čistka v divadle: Stropnický dělá místo pro Žilkovou!

Martin Stropnický
Martin Stropnický

PRAHA – Tak to je šok! Bývalý diplomat a teď umělecký šéf Divadla na Vinohradech Martin Stropnický (50) zachraňuje svoji přítelkyni, herečku Veroniku Žilkovou (45).


Známému páru zemřel na konci listopadu šestiměsíční syn Melichar. Pro Žilkovou je to doteď obrovské trauma. A tak ji asi bude chtít Stropnický zaměstnat, aby pravidelně hrála v divadle a tu obrovskou bolest nad ztrátou syna alespoň trochu potlačila. A co vlastně chystá? Údajně další čistku ve vinohradském souboru. První prý půjde Vilma Cibulková (44), po ní Simona Postlerová (43) a následovat budou další! Připravuje tak Stropnický místo pro paní Veroniku?

„Vilma končí po sezoně, Simona měla delší smlouvu, která jí končí na jaře 2009. Už jí však bylo dáno na srozuměnou, že jí nebude prodloužena,“ řekl deníku Aha! zdroj z divadla. Proč? Postlerová, které prý už bylo řečeno, ať s prodloužením smlouvy nepočítá, totiž byla jednou z hereček, jež měly vyjádřit své pochybnosti nad tím, jestli by v právě Kliknutím zvětšeteuváděném představení Adina měla hrát hlavní roli Stropnického partnerka – Veronika Žilková, která navíc vůbec není členkou souboru. „Tak k tomu se snad ani nechci vyjadřovat,“ řekla deníku Aha! Postlerová.

A čím se provinila sexy Vilma? Cibulková se pro změnu Stropnickému do krámu nehodí proto, že je typově stejná jako jeho přítelkyně Veronika. Rozhodl se proto oběma nepohodlným ženám neprodloužit jejich smlouvy. A mraky se prý stahují i nad hlavou bývalé dlouholeté ředitelky divadla Jiřiny Jiráskové (76)!

„Chci angažovat herce výhradně na dobu určitou, abych svým nástupcům nekomplikoval život,“ vysvětlil před lety Stropnický vlnu propouštění herců, kteří byli v divadle ve stálém angažmá. Nástupce zatím nemá, díky termínovaným smlouvám lehčí život ano. S herci díky nim může zacházet jako s houskami na krámě. Jsi starý, nebo se teď nehodíš? Nemáme místo! Nevolejte, my se vám ozveme!

Tyhle herečky chce vyhodit

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete


Autor: Petr Macek
Foto Aha! – Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.