Gottův majetek: 900 milionů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Gottův majetek: 900 milionů

Mistr se díky svému několikamilionovému majetku může jen usmívat.
Mistr se díky svému několikamilionovému majetku může jen usmívat.

PRAHA – Karel Gott (68) vydělal během své kariéry stamiliony korun. Co by se s jeho majetkem stalo, kdyby se zpěvák rozvedl? A mezi koho by se majetek dělil, kdyby nedej bože umřel?


Co s nimi teď bude?

Gottův majetek

Vila na Bertramce – 50 milionů korun
Další majetek (umělecké předměty, šperky, automobily, akcie a cenné papíry) – 350 milionů korun
Práva na hudební díla – 500 milionů korun
Celkem: 900 milionů korun

Rozvod

V případě předmanželské smlouvy: Smlouva zpravidla zajišťuje, že během rozvodu se mezi rozvádějící se dělí pouze majetek, který získali v době trvání manželství. Tedy majetek, který měl každý z manželů už před svatbou, mu zůstane i po rozvodu. V takovém případě by Gottovi zůstal všechen majetek, který nabyl před svatbou – tedy drtivá většina.
V případě neexistence předmanželské smlouvy: Rozvádějící se by si dělili na půl veškerý majetek, a to i ten, který jednomu či druhému patřil před svatbou. Ivana by tak měla třeba právo na polovinu vily na Bertramce nebo na padesát procent všech peněz, které má Mistr na kontech.

Úmrtí

V případě poslední vůle: Majetek se rozdělí podle toho, jak zemřelý stanovil v závěti. Důležité je, že existují tzv. neopominutelní dědicové. Jejich dědické právo nesmí být poslední vůlí opomenuto. Do této skupiny patří potomci zemřelého a jeho manžel či manželka. Jejich podíly se řídí zákonem. Mistrovy neplnoleté děti (Charlotte a ještě nenarozené miminko) by tak získaly po dvaceti procentech. Plnoleté dcery Dominika a Lucie mají podle práva nárok každá na 10 % majetku.
V případě neexistence poslední vůle: Majetek se rozdělí, jak stanoví zákon. To by u Gotta bylo následovně – i kdyby zemřel před narozením čtvrtého potomka, dědický podíl děťátka by nezanikl. Majetek by se dědil ve stejném poměru mezi čtyři jeho děti (tři narozené dcery a jeden nenarozený potomek) a manželku. Každý z pěti dědiců by tak podle zákona dostal dvacet procent Gottova majetku.
Kliknutím zvětšeteO Gottovi je však známo, že poslední vůli sepsal. Pokud by neodkázal žádný majetek manželce Ivaně (což je krajně nepravděpodobné), měla by přesto nárok na polovinu dědictví, které by jí patřilo podle zákona. To ve výsledku znamená deset procent Gottova majetku.

Jak to mají se sexem?

Jak se zdá, Karel stále žije čilým sexuálním životem. To ostatně dokládá i fakt, že obě děti s Ivanou, byly počaty přirozenou cestou. „Karel sexu vždycky přikládal velkou váhu a o své partnerce v tomto ohledu vždy mluvil jen v superlativech,“ prozrazuje jeden z Gottových přátel. O kvalitách Ivanky jako milenky svědčí i to, že na dlouhé dva roky k sobě dokázala připoutat i takového proutníka, jakým je americký herec Michael Douglas. O božském Kájovi je zase známo, že se nebrání tomu zpestřovat si sexuální život různými pomůckami. Z těchto předpokladů pak nic jiného než vášnivý a oboustranně kvalitní sex vyjít nemůže.

Šrumec na Bertramce: Hospodyně Jandová ve vile

Kliknutím zvětšetePRAHA – V domě čerstvých novomanželů Gottových v pražské ulici Nad Bertramkou v pátém pražském obvodu včera ráno někdo byl. Šlo o Mistrovu bývalou hospodyni Jaromíru Jandovou. „Nezlobte se, nebudu nic říkat,“ zavolala na nás od dveří vily, kde se teď v době, kdy je zpěvákova celá rodina v USA, stará o poštu, květiny a další chod domácnosti. Na dvoře Gottova domu mezi tím nepřetržitě stojí Škoda Felicia s ostravskou poznávací značkou, která patří matce Ivany – Blance Macháčkové. Ta je s Gottovými v Americe. „Nemohu potvrdit ani vyvrátit, jestli nahlášený dům už střežíme,“ řekl deníku Aha! zaměstnanec renomované agentury, která má na starosti ostrahu osob a majetků a kterou si Gott ze strachu o svojí rodinu po sňatku v Las Vegas najal.

Csáková: O svatbě Gotta věděla!

Kliknutím zvětšetePRAHA – Přece jen někdo o tajné svatbě Karla Gotta (68) s Ivanou Macháčkovou (31) v Las Vegas věděl! Zpěvačka Ilona Csáková (37) se o ní dozvěděla před Vánocemi. „Ivanka mi jako blízké přítelkyni s předstihem sdělila, co se chystá. Ale musela jsem skutečně mlčet. Moc jim to přeju,“ řekla Csáková deníku Aha!

O Mistrově svatbě podle našich informací věděl i Gottův řidič Olda Havránek a zpěvákova bývalá hospodyně Jaromíra Jandová. Havránek vezl slavný pár na letiště, Jandová se teď stará o chod domácnosti Gottových.



Autor: (efk), (lbp)
Foto Aha! – Marek Pátek, Alexandr Malachovský, Bison & Rose

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.