Sága rodu Hrušínských - Válka skončila! Miliony všechno srovnaly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sága rodu Hrušínských - Válka skončila! Miliony všechno srovnaly!

Jan (vpravo) a Rudolf Hrušínští už spolu zase po letech mluví. Na snímku z pohřbu otce s maminkou, za kterou stojí Rudolfů syn, rovněž Rudolf, který je také hercem.
Jan (vpravo) a Rudolf Hrušínští už spolu zase po letech mluví. Na snímku z pohřbu otce s maminkou, za kterou stojí Rudolfů syn, rovněž Rudolf, který je také hercem. (: ČTK)

Nenávist v nejslavnější české herecké dynastii je u konce. Bratři Rudolf (59) a Jan (50) Hrušínští si po dlouhých letech, kdy na sebe ani nepromluvili, konečně všechno vyříkali. „Jsme s bráchou v pohodě,“ přiznává Jan Hrušínský.

Konec sporů nastal nedávno, když se Jan dohodl s Rudolfem na ceně, za kterou mu prodá svou polovinu rodinné vily. Právě drsné majetkové pře o tento dům, jehož cena je odhadována nejméně na 15 milionů korun, před lety bratry rozdělily. Podle zákulisních informací tak zaplatil Jan Rudolfovi za jeho podíl zhruba čtyři miliony korun.

Dlouhá léta byl pro Rudolfa Hrušínského ml. jeho bratr Jan tabu. Spekulovalo se, že si vzájemně záviděli role a hereckou slávu. Jenže hlavním důvodem bratrské nelásky byly rozdílné představy o tom, jak naložit s rodinnou vilou, kterou bratři zdědili po svém slavném otci Rudolfovi. Zatímco Jan ve vile žije se svou rodinou, Rudolf se z domu krátce po smrti otce odstěhoval a svou polovinu vily chtěl prodat. A jelikož se stále nemohl s bratrem dohodnout na ceně, tak dokonce hrozilo, že svou polovinu nabídne někomu úplně cizímu. Dlouhá léta tak spolu ani nepromluvili.

Když v roce 2004 Jan slavnostně otevíral své Divadlo Na Jezerce, pozval kdekoho. Jen bratru Rudolfovi pozvánka nedorazila. I přesto ale oba bratři odmítali vzájemné spory, které byly veřejným tajemstvím, komentovat. Až letos v lednu Jan konečně přiznal: „S bratrem se začínáme pomalu usmiřovat.“ Rudolf, který si pořídil dům za Prahou, se rozhodl část domu, který zdědil po rodičích, Janovi prodat. Cena celého domu je odhadována na nejméně patnáct milionů korun. „Nedávno jsme se domluvili na ceně, za kterou mně dům přenechá,“ říká Jan. Podle zákulisních informací zaplatil Jan Rudolfovi zhruba čtyři miliony korun. Ten se nyní ani nebrání tomu, aby si jeho bratr zahrál v Divadle Na Jezerce, jehož je Jan principálem. „Udělalo by mi radost, kdyby si bratr v divadle zahrál. Teď se pro něj musí najít vhodná role,“ dodává Jan.Jak je vidět, bratrská krize, která se táhla od poloviny 90. let, je už definitivně zažehnána!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.