Aleš Háma: Nechám vás vydělat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Aleš Háma: Nechám vás vydělat!

Z herce Aleše Hámy se stal taxikář. Háček soutěže je v tom, že vás Háma po třech špatných odpovědích může vysadit úplně kdekoliv.
Z herce Aleše Hámy se stal taxikář. Háček soutěže je v tom, že vás Háma po třech špatných odpovědích může vysadit úplně kdekoliv. (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – Může to být jízda vašeho života! Deník Aha! byl jedním z prvních, kteří si naostro vyzkoušeli, jaké to je vézt se v taxíku Aleše Hámy (30)! S novým pořadem České televize Taxík se budete potkávat každé sobotní odpoledne. A můžete si přitom přijít na pěkné peníze!

Jen si to představte! Zoufale na ulici honíte taxíky, až jeden zastaví. Ve spěchu nastoupíte a až poté, co se dveře zabouchnou, si uvědomíte, že celé auto bliká zářivými barvami, sleduje vás pět kamer a z řidiče se vyklube muzikálový herec Aleš Háma. „No, lidi musejí být ze začátku celkem vyděšení,“ přiznává se smíchem Háma. Ten následně »zákazníkovi« nabídne skromný přivýdělek.

Pokud na jeho nabídku kývnete, čekají na vás tři série otázek, každá za pět stovek, tisíc, anebo rovnou za dva »litry«. K dispozici jsou dvě nápovědy – člověk na ulici a přítel na telefonu – a na konci můžete svoji výhru dokonce zdvojnásobit! Celá soutěž má ale jeden háček – pokud odpovíte třikrát špatně, Háma vás nekompromisně vyhodí na ulici, ať jste kdekoliv. „Jednoho z prvních jsme museli vysadit přímo na Hlavním nádraží. Nebyl z toho moc nadšený,“ směje se Háma.

Jaké jsou v taxíku otázky?

  • Jaká je chemická značka astatu?
    (At)
  • Kolik mateřských znamének má Madonna na levém ňadru?
    (Žádné)
  • Ve kterém roce se potopil Titanic?
    (1912)
  • Jaká byla jména čtyř apoštolů?
    (Marek, Matouš, Lukáš, Jan)
  • Z jakého filmu je hláška »Kde jsou moje blatníky«?
    (Obecná škola)

Taxikář Háma: Čekají mě probdělé noci!

Jaké byly reakce lidí při prvním natáčení?
„Byli vyděšení a překvapení zároveň. Myslím si ale, že pouze v pozitivním smyslu. Určitě nikdo nečekal, že taxík budu řídit právě já. Všichni soutěžící byli komunikativní a reagovali velmi pozitivně.“

Myslíte, že byste se mohl živit jako taxikář?
„Momentálně si myslím, že by to pro mě nebyl problém. Nemám ale žádné zkušenosti s opilci a agresivními zákazníky. To jsou ty nepříjemné stránky tohohle povolání, stejně jako probdělé noci. Ty mě teď také čekají.“

Podařilo se vám už natočit nějakou zajímavou situaci?
„V jednom případě například manželka vynadala manželovi, že špatně odpovídá. Ten chudák byl vyděšený a jen se divil. Měl v sobě pět piv, do Prahy přijel z Orlických hor a vůbec v tu chvíli nechápal, proč ho veze právě Háma.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.