Karel Černoch (†64): Odpuštění nad rakví | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Karel Černoch (†64): Odpuštění nad rakví

PRAHA – Hluboká nenávist mezi zpěváky Karlem Černochem (†64) a Naďou Urbánkovou (68) vyprchala z tohoto světa teprve spolu s životem slavného zpěváka.


Nenávist s Naďou Urbánkovou skončila až s jeho smrtí...

Zatímco za jeho života se celých 15 let po krachu společného podnikání oba vzájemně obviňovali ze lží a podvodů, po čtvrteční Karlově smrti Naďa sklopila zbraně a na všechen hněv a nenávist zapomněla. „Odpouštím mu. A mrzí mě, že jsme si to nestihli vyříkat za jeho života,“ řekla včera Urbánková. Jestli půjde na pohřeb a hodí kytičku na jeho rakev, však netuší, zatím se totiž ani neví, kdy a kde poslední rozloučení bude.

Na usmíření měli patnáct let, přesto musel jeden z nich nejdřív zemřít. Pevné kamarádství mezi Černochem a Urbánkovou zlomilo krátce po revoluci společné podnikání. Černoch, Urbánková a její manžel Josef Havlík do Čech začali dovážet zdravotnický materiál, kakao a další zboží a založili společně i cukrárnu. Kliknutím zvětšete„Jenže Naďa už tehdy obchodu nerozuměla, a myslím, že mu nerozumí dodnes,“ zavzpomínal před časem Karel Černoch na počátky rozbrojů, kvůli nimž pak dokonce rušil svou účast na koncertech, kde vystupovala i Urbánková. Kdysi nerozluční přátelé vedli krutou válku a neštítili se ani soudů, v nichž každý měl svou pravdu.

Usmíření nepřinesla ani Černochova těžká autonehoda před třemi lety, při níž zemřel zpěvák Patrik Stoklasa (†22). Sám Černoch pak dlouho nemohl zpívat, a dokonce musel využít pomoc psychiatra, aby se z tragické události vzpamatoval.

A stejně tak těžce se teď z jeho smrti bude dostávat zpěvákova rodina, manželka Dáša a děti Tereza (22) a Marek (38). A to i přesto, že se na smrt v posledních dnech zpěvákova života, kdy selhaly chemoterapie a rakovina tlustého střeva z Karla Černocha vysávala poslední zbytky života, už asi v duchu připravovali. „Omlouvám se, ale nemůžu o tom mluvit. Umřel mi tatínek a strašně to bolí,“ propukl včera v pláč zpěvákův syn Marek (38) při dotazu na tatínkův pohřeb.


Autor: PETR MACEK, VOJTĚCH KRISTEN
Foto Dalibor Puchta, Martin Přibyl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.