Syn Chýlkové Jáchym nenávidí spisovnou češtinu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Syn Chýlkové Jáchym nenávidí spisovnou češtinu

Ivana Chýlková vzala svého syna na první projekci pohádky Začarovaná láska. A samozřejmě se to neobešlo bez obrovského kornoutu zmrzliny.
Ivana Chýlková vzala svého syna na první projekci pohádky Začarovaná láska. A samozřejmě se to neobešlo bez obrovského kornoutu zmrzliny. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – U Ivany Chýlkové (44) to ale doma musí vypadat! Její syn Jáchym (9) totiž nenávidí spisovnou češtinu, a tak mluví hovorovou. Nic s tím bohužel nezmůže Chýlková ani otec Jáchyma Jan Kraus (54). V jejich rodině zkrátka velí syn! „Nesnáší, když se mluví spisovně, on miluje hovorovou češtinu,“ řekla deníku Aha! Ivana Chýlková.

Kvůli synovi jsou samozřejmě herci Ivana Chýlková a Jan Kraus ochotni hovořit nespisovně. A když už náhodou Chýlková v pohádkové roli ježibaby hovoří správně česky, ocenění se jí od syna rozhodně nedostane.

Její zbrusu nová role ježibaby, kterou si zahrála poprvé v životě v pohádce režiséra Ondřeje Kepky Začarovaná láska, si bohužel spisovný jazyk žádá. „Ta pohádka je hezká, až na tu spisovnost, to mě nebaví,“ nechválil zrovna svou mámu po zhlédnutí malý Jáchym. „A právě proto Jáchym vůbec nekouká na pohádky, protože s tím má problém,“ vysvětlila postoj k českému jazyku Jáchymova máma.

Ještě před projekcí, kde se sešli jen tvůrci pohádky, dostala Chýlková od režiséra Ondřeje Kepky talisman v podobě dřevěné loutky ježibaby a Jáchym opět maminku moc nepotěšil. „To není možné, jak se ti mami podobá, to jsi úplně ty,“ smál se syn herečky. Pohádka bude mít premiéru na Štědrý den v jednu hodinu odpoledne. V dalších rolích se objeví Svatopluk Skopal, Jana Paulová, nebo Filip Tomsa.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.